Johan Krantz blir ny utvecklingschef i LHC Ungdom
Publicerad: 2018-08-24
Pressmeddelande
Johan Krantz, 48 år, blir ny utvecklingschef och ungdomsansvarig i LHC, efter Bo Ekmark som efter många år går vidare till andra uppdrag i arbetslivet.
  • Det känns riktigt bra att få in Johan Krantz i LHC. En duktig ledare som brinner för utveckling som vi har haft kontakt med i ett par år, säger LHC:s klubbdirektör Anders Mäki.

    Johan är en stark ledare med stort engagemang, som har haft många uppdrag inom ishockeyn genom åren. För närvarande har han verkat som utbildningsansvarig och distriktsinstruktör inom Östergötlands Ishockeyförbund, ett förtroendeuppdrag.

    Idag verkar Johan Krantz som konsult med uppdrag inom affärs-/organisations och teamutveckling inom näringslivet.

  • Det ska bli fantastiskt roligt och stimulerande att få vara med att utveckla och leda Sveriges enskilt största ungdomshockeyförening. När jag fick denna möjlighet var beslutet enkelt, säger Johan Krantz i en kommentar.

    Tjänsten i LHC innebär ansvar över hela ungdomsorganisationen, med bland annat tillsättning och coachning av tränare och ledare, från de yngsta i Tre Kronors Hockeyskola upp till U16.

    De äldsta kullarna ingår i LHC Academy och det framgångsrika konceptet med instruktörer och dagträningar från U15 till J20. Både LHC:s U16- och J18-lag nådde SM-slutspelets semifinaler ifjol där U16-laget bärgade en bronsmedalj. I det avseendet kommer Johan att fortsätta i samma spår med tätt samarbete med LHC:s juniororganisation.

    Johan Krantz är född och uppvuxen i Stockholm, hockeyfostrad i Älta IF samt spelade juniorhockey med Djurgårdens IF. Johan vann SM-guld med Djurgårdens J20 och sedan gick flyttlasset upp till Skellefteå, där han spelade i Skellefteå AIK och CRIF. Höftskada satte stopp för fortsatt spel vilket påbörjade en tränarkarriär inom Skellefteå AIKs junior- och ungdomsverksamhet. Han verkade även en säsong som assisterande tränare i A-laget som då spelade i division 1. Totalt verksam inom västerbottnisk ishockey i ca 20 år.

    Efter ishockeyn i Skellefteå gjorde Johan en karriär inom IT-branschen som bla. försäljnings-/marknadschef, platschef och VD. År 2012 gick flyttlasset till Linköping. Johan Krantz åtog sig ett uppdrag som marknads-/försäljningschef inom näringslivet, och parallellt engagerade sig inom spelar- och ledarutbildning i Östergötlands Ishockeyförbund. Johan har även coachat två ålderskullar (-98 och -00) för TV-Pucken i Östergötland, där 98-kullen nådde en fjärdeplats.

    Johan Krantz tillträder sin roll inom LHC den 1 januari 2019.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Officiella leverantörer
Huvudpartners