• Huvudsponsorer

Patrik Lundh till Cluben!

17 juli 2019 16:00
Pressmeddelande

Linköping Hockey Club kan idag meddela att forwarden Patrik Lundh blir näste man att ansluta till truppen. Patrik kommer närmast från spel i KHL-klubben Kunlun Red Star och har skrivit på ett 1+1-avtal med Cluben.


31-årige Patrik Lundh inledde sin hockeykarriär i Lidingö Vikings. Därefter har karriären gått vidare med spel i Djurgården, Almtuna, Malmö Redhawks, BIK Karlskoga, Färjestad, Växjö Lakers samt Kunlun Red Star i KHL. Nu kan han addera Linköping Hockey Club till listan.

– Det ska bli otroligt kul att komma till Linköping. Jag har hört mycket positiva och bra saker om föreningen sedan tidigare och ser fram emot den här möjligheten. Det ska bli kul att ansluta till laget när vi återsamlas och starta upp säsongen, säger Patrik.

Niklas Persson är väldigt nöjd med att välkomna Patrik till LHC.

– Jättekul att vi lyckats sy ihop det här och att Patrik och hans familj kommer till Linköping. Jag tycker att ”Peppe” bara blivit bättre och bättre för varje år och han är en spelare som hanterar det mesta på isen. Han personifierar det sättet vi vill spela hockey på och han kommer hjälpa oss både på kort och lång sikt. Han har stor erfarenhet av spel i SHL, något som vi hoppas ska kunna hjälpa våra yngre spelare i deras utveckling. Patrik har dessutom den fina egenskapen att han kan spela både center och ytterforward, vilket ger oss ökad flexibilitet i truppen, säger Niklas

Assisterande tränaren Daniel Eriksson ser fram emot att jobba med Patrik.

– Det ska bli väldigt kul att få jobba med Patrik. Jag tycker att han besitter väldigt många bra kvalitéer, han är en spelare med hög arbetskapacitet i det defensiva spelet och som med sitt spelsinne, sin skicklighet och fart kan bryta mönster offensiv. Patrik har också varit med och vunnit SM-guld två gånger under sin karriär och vet vad som krävs för att man ska gå hela vägen, säger Daniel.