Flera LHC-spelare förväntas gå i NHL Draften
Publicerad: 2022-07-07
Nyhet
Natten till fredag inleds 2022-års NHL Draft i kanadensiska Montreal. Totalt ska 224 val genomföras över sju rundor och några av dessa förväntas vara LHC-spelare.

Förhandssnacket ur ett LHC-perspektiv har mestadels handlat om backen Mattias Hävelid och forwarden Filip Bystedt. Vissa av experterna har nämnt såväl Mattias som Filips namn som ett tänkbart val i slutet av första- eller i inledningen av den andra rundan.

Målvakten Hugo Hävelid och forwarden Fabian Wagner är två andra LHC-spelare som ser ut att ha en god möjlighet att väljas i årets draft. Hugo har på de senaste draftlistorna rankats som tvåa bland europeiska målvakter.

LHC:s bästa draftår hittills är NHL-draften 2015, då fyra spelare blev tingade av NHL-klubbar. I år finns det faktiskt möjlighet att det blir en ny rekordnotering.

– Att vi har många spelare som är aktuella för NHL-draften är ett väldigt bra betyg till vår verksamhet. Vi har vetat i några års tid att 04-kullen är stark och det är roligt att vi har kunnat utveckla spelare till den nivån att de är aktuella för draften, säger Niklas Persson.

NHL Draften är en stor grej, men ska i ärlighetens namn inte betraktas som ett facit på hur återstoden av karriären går.

– Det är en stor upplevelse för killarna och något speciellt att vara med om. Därmed är det inte säkert att det blir en NHL-karriär bara för att man går i draften, eller vice versa. Det finns en hel del spelare som inte har gått i draften som har slagit sig in där borta.

Om det blir ett rekordår eller ej, det återstår att se. Klart är i alla fall att det är 24 intressanta timmar som väntar.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners