• Huvudsponsorer

Söderberg och Åkerman till LHC

1 april 2011 16:00

Säsongens två första nyförvärv är klara. Backen Johan Åkerman och forwarden Carl Söderberg har skrivit på varsitt ettårskontrakt med Linköpings Hockey Club.


Backen Johan Åkerman har skrivit på ett ettårskontrakt med LHC. Åkerman har spenderat de senaste tre åren utomlands i Lokomotiv Jaroslavl, Lugano och senast Kölner Haie. Nu är det alltså klart att han återvänder till den Elitserien.

– En spelskicklig back med mycket rutin, kommenterar sportchefen Johan Hemlin och fortsätter:

– Johan är ju bosatt i Linköping sedan tidigare vilket naturligtvis förenklade hans övergång till oss.

Johan Åkerman:
– Jag är jätteglad över att få flytta till min hemmaplan. Linköping var mitt förstaval och jag är glad att det gick att lösa.

På forwardssidan har man gjort klart med Carl Söderberg. 25-årige Söderberg, som har representerat Malmö under nästan hela sin karriär, har även han skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över kommande säsong.

– En bra spelare som jag tror det finns ytterligare utvecklingspotential i, det skall bli spännande att se honom hos oss, säger Linköpings sportchef Johan Hemlin.??

Söderberg har varit och hälsat på i Linköping under veckan för att bekanta sig med miljön, staden och klubben. Själv ser han fram emot att få spela Elitseriehockey igen efter fyra år i Allsvenskan med moderklubben Malmö.

– Det känns som att man har något positivt på gång i Linköping. Man har varit ett stabilt slutspelslag i flera år och har en hunger efter att vinna SM-guld i föreningen, säger Söderberg.

Båda spelarna kommer att ansluta till laget direkt efter påskhelgen.