Gallo: ”Jag blir lite rörd av tanken på att få spela i Saab Arena igen”
Publicerad: 2018-09-13
Intervju
Timrå IK är tillbaka i SHL efter fem säsonger. Grunden till avancemanget under fjolårets säsong var ett starkt kollektiv och ett lag som jobbade tillsammans i varje match, kryddat med de individuella egenskaperna hos Jonathan Dahlén.

Jonathan Dahlén har lämnat Sverige för att ta en plats i NHL-laget Vancouver Canucks. Han lämnar ett stort hål efter sig som Timrå hoppas ska fyllas av att det starka kollektivet fortsätter på den inslagna vägen.

En av spelarna som är kvar från förra året är LHC-bekantingen Vilmos Gallo, som gjorde stor succé under Timrås framgångsrika kvalavancemang.

– Jag trivs jättebra i Timrå. Norrland har visat sig från sin bästa sida, folket här uppe är jättetrevliga och jag har dessutom fått se norrsken, snö och älg, vad mer kan man önska sig, säger Vilmos ett par dagar innan premiären.

Timrå har under försäsongen spelat tio matcher varav sju har slutat med vinst. Vilmos Gallo stod för en riktigt stark prestation i SCA Cupen när han hängde fyra mål på tre matcher mot bra motstånd.

– Våran försäsong har gått bra. Vi har gjort framsteg för varje match, precis som man vill göra under den här tiden på året. Vi har inte spelat våran bästa hockey än, men vi är redo för seriestart. Vi kommer till Linköping för att överraska på alla som inte tror på oss.

Vilmos berättar att det kommer att bli en speciell match för honom, det är nämligen första gången han möter LHC på seniornivå.

– Det kommer kännas lustigt men samtidigt mäktigt. Jag har längtat efter den här matchen hela sommaren och den motiverade mig väldigt mycket under fysträningen. Jag har en stark anknytning till Linköping och jag blir lite rörd av tanken på att få spela i Saab Arena igen om några dagar.

Kommunikation Gustaf Pettersson