Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Söndag Sön 13 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

J18-SM: Bronset till Linköping

1 april 2017 15:26
JUNIOR

LHC J18 är tredje bäst i Sverige. Det blev ett faktum efter en storseger mot Västerås HK i dagens bronsmatch i Nyköping.


Linköping fick en avslutande seger på den här säsongen som man talade om som en säsong där hårt arbete och slit har lett laget till där dom står efter många matcher fyllda med glädje, besvikelse, sköna känslor blandat med misär.

Matchen började mycket stängt, och det såg ut som att det kunde vara någonting som skulle fortsätta vara så under hela ordinarie speltid.

Först i den andra perioden small det till.

En ren ketchup-effekt tillkom med 1-0 efter en minuts spel i andra perioden, med 2-0 bara 12(!) sekunder senare. I det momentet kom spelet också att domineras från ett håll. Målskyttarna för Linköping var Filip Fornåå-Svensson och Ivar Sjölund.

Trots att LHC gång på gång hamnade i numerärt underläge, som i huvudsak skedde under den första perioden, gjorde försvaret en mycket stark krigarinsats för att hålla undan och göra jobbet framför kassen.

Till slut kom också turen för Linköping att spela fem-mot-fyra. Då hade man redan 4-0 på resultattavlan, och med en utdelning till 5-0 gjorde det att man fick ett 100 procentigt utslag på powerplay under matchen.

Precis som i föregående period kom 3-0 som ett brev på posten, och dessutom runt minuten av inledningen på perioden. En fin utdelning för Olle Lycksell, som gjorde en mycket bra match i övrigt.

Fornåå-Svensson gjorde 4-0-målet och blev därmed tvåmålsskytt för LHC, medan Adam Ginning fick tillskriva sig målet i powerplay till 5-0, vilket matchen också landade på i slutändan.

LHC J18 är därmed tredje bästa laget i Sverige och kvitterade i och med det sin första bronsmedalj i lagets historia.


Avslutningsvis vill vi säga tack till alla som bidragit till detta brons! Spelare, ledare, materialare, föräldrar, syskon, släktingar och vänner.

Alla ska ha ett stort tack!

Vi ses nästa säsong!