• Huvudsponsorer

Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Fredag Fre 6 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Torsdag Tor 2 Januari Jan
Fredag Fre 3 Januari Jan
Lördag Lör 4 Januari Jan
Onsdag Ons 8 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan

J18-SM: Bronset till Linköping

1 april 2017 15:26
JUNIOR

LHC J18 är tredje bäst i Sverige. Det blev ett faktum efter en storseger mot Västerås HK i dagens bronsmatch i Nyköping.


Linköping fick en avslutande seger på den här säsongen som man talade om som en säsong där hårt arbete och slit har lett laget till där dom står efter många matcher fyllda med glädje, besvikelse, sköna känslor blandat med misär.

Matchen började mycket stängt, och det såg ut som att det kunde vara någonting som skulle fortsätta vara så under hela ordinarie speltid.

Först i den andra perioden small det till.

En ren ketchup-effekt tillkom med 1-0 efter en minuts spel i andra perioden, med 2-0 bara 12(!) sekunder senare. I det momentet kom spelet också att domineras från ett håll. Målskyttarna för Linköping var Filip Fornåå-Svensson och Ivar Sjölund.

Trots att LHC gång på gång hamnade i numerärt underläge, som i huvudsak skedde under den första perioden, gjorde försvaret en mycket stark krigarinsats för att hålla undan och göra jobbet framför kassen.

Till slut kom också turen för Linköping att spela fem-mot-fyra. Då hade man redan 4-0 på resultattavlan, och med en utdelning till 5-0 gjorde det att man fick ett 100 procentigt utslag på powerplay under matchen.

Precis som i föregående period kom 3-0 som ett brev på posten, och dessutom runt minuten av inledningen på perioden. En fin utdelning för Olle Lycksell, som gjorde en mycket bra match i övrigt.

Fornåå-Svensson gjorde 4-0-målet och blev därmed tvåmålsskytt för LHC, medan Adam Ginning fick tillskriva sig målet i powerplay till 5-0, vilket matchen också landade på i slutändan.

LHC J18 är därmed tredje bästa laget i Sverige och kvitterade i och med det sin första bronsmedalj i lagets historia.


Avslutningsvis vill vi säga tack till alla som bidragit till detta brons! Spelare, ledare, materialare, föräldrar, syskon, släktingar och vänner.

Alla ska ha ett stort tack!

Vi ses nästa säsong!