• Huvudsponsorer

Söndag Sön 3 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Onsdag Ons 6 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Söndag Sön 10 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Onsdag Ons 13 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Söndag Sön 17 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar

Linköping Hockey Club förstärker upp backsidan

9 november 2018 16:37
Pressmeddelande

Linköping Hockey Club kan idag berätta att backen Viktor Svedberg ansluter till Cluben på ett korttidskontrakt. Detta på grund av Almen Bibics senaste skada som gör honom indisponibel den närmaste tiden.


Viktor är en storvuxen back som mäter över två meter och väger mer än hundra kilo. Det är ett defensivt tillskott som Fredrik Emvall plockar in till nuvarande backbesättning.

– I och med Almens senaste skada så kände vi behov att skapa ett bättre djup på backsidan. I Viktor får vi en kille som är defensivt stark och som har en imponerande räckvidd. Det är dessutom en kille som tävlar hela tiden och som vi känner kommer passa bra in i vårt lag, säger Fredrik.

– Jag har hört mycket gott om Linköping från mina gamla lagkamrater i Rockford (Klas Dahlbeck, Carl Dahlström och Gustav Forsling, red.anm) så det ska bli väldigt kul att få uppleva det. Jag ser fram emot att komma igång så fort som möjligt och börja spela matcher igen, säger Viktor.

Korttidskontraktet med Viktor Svedberg är skrivet till 1:e december. Viktor ansluter till Linköping inom de kommande dagarna och väntas göra sin första träning på söndag.

Viktor är 27 år gammal och kommer från Göteborg. Under sin tid som junior representerade han Rögle BK under två säsonger innan han återvände till Göteborg för spel i Frölunda. Efter fyra säsonger i Frölunda skrev han på ett NHL-kontrakt med Chicago Blackhawks.

Det blev totalt fem säsonger i Chicagos organisation där Viktor representerade NHL-laget vid 30 tillfällen, grundserie och slutspel inräknat. I AHL-laget Rockford Icehogs blev det totalt 269 matcher.