• Huvudsponsorer

Fredag Fre 26 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Söndag Sön 28 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Onsdag Ons 31 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Onsdag Ons 14 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Fredag Fre 16 November Nov
Idag 17 November Nov
Söndag Sön 18 November Nov
Tisdag Tis 20 November Nov
Onsdag Ons 21 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Söndag Sön 25 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Torsdag Tor 29 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec

Linköping Hockey Club förstärker upp backsidan

9 november 2018 16:37
Pressmeddelande

Linköping Hockey Club kan idag berätta att backen Viktor Svedberg ansluter till Cluben på ett korttidskontrakt. Detta på grund av Almen Bibics senaste skada som gör honom indisponibel den närmaste tiden.


Viktor är en storvuxen back som mäter över två meter och väger mer än hundra kilo. Det är ett defensivt tillskott som Fredrik Emvall plockar in till nuvarande backbesättning.

– I och med Almens senaste skada så kände vi behov att skapa ett bättre djup på backsidan. I Viktor får vi en kille som är defensivt stark och som har en imponerande räckvidd. Det är dessutom en kille som tävlar hela tiden och som vi känner kommer passa bra in i vårt lag, säger Fredrik.

– Jag har hört mycket gott om Linköping från mina gamla lagkamrater i Rockford (Klas Dahlbeck, Carl Dahlström och Gustav Forsling, red.anm) så det ska bli väldigt kul att få uppleva det. Jag ser fram emot att komma igång så fort som möjligt och börja spela matcher igen, säger Viktor.

Korttidskontraktet med Viktor Svedberg är skrivet till 1:e december. Viktor ansluter till Linköping inom de kommande dagarna och väntas göra sin första träning på söndag.

Viktor är 27 år gammal och kommer från Göteborg. Under sin tid som junior representerade han Rögle BK under två säsonger innan han återvände till Göteborg för spel i Frölunda. Efter fyra säsonger i Frölunda skrev han på ett NHL-kontrakt med Chicago Blackhawks.

Det blev totalt fem säsonger i Chicagos organisation där Viktor representerade NHL-laget vid 30 tillfällen, grundserie och slutspel inräknat. I AHL-laget Rockford Icehogs blev det totalt 269 matcher.