• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Onsdag Ons 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Torsdag Tor 5 November Nov
Söndag Sön 8 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov

Eddie: "Alltid tuffa och roliga matcher"

1 december 2017 15:43
Inför Match

Efter gårdagens starka seger mot Skellefteå vänder LHC blad och riktar nu in sig på morgondagens motståndare Luleå. Resan mot ligans nordligaste lag började redan på fredagsförmiddagen.

– Det ska bli kul med en liten roadtrip med laget och vi ser fram emot att möta Luleå i morgon, säger Eddie Larsson.


Linköping är ett av SHL:s formstarkaste lag just nu. Senast matchen slutade även den med vinst när Skellefteå besegrades med 2-0 på hemmaplan. Segerreceptet mot västerbottningarna var främst en ramstark defensiv.

– Vi gjorde en riktigt bra insats defensivt och spelade för varandra. Jag tycker att vi kontrollerar matchen väldigt bra under första perioden, sen släpper vi in dem lite för mycket i andra. Den tredje perioden är ganska jämn, men vi spelade bra i vårt försvarsspel och det fick inte skapa så många bra målchanser i slutet, säger Eddie strax innan ombordstigning på Arlanda.

Det är tredje gången som lagen går upp mot varandra den här säsongen. Det har, som vanligt mellan LHC och Luleå, varit väldigt jämna matcher och har slutat med varsin seger i overtime.

– Det brukar alltid vara tuffa och roliga matcher mellan oss. Senast vi var där uppe så lyckades vi vända och sen vinna i overtime vilket var väldigt skönt och en viktig seger för oss.

Vad tycker du om att åka upp dagen innan?
– Det är alltid kul att komma iväg såhär med laget och få några dagar ihop där man gör allting tillsammans. Den här typen av resor stärker gruppen ännu mer och förhoppningsvis kan vi göra en riktigt bra insats i morgon.

Läget i laget:
Jakob Lilja missar matchen på grund av skada. Olle Lycksell kommer att spela med juniorerna i helgen vilket gör att Jonathan Rodensjö kliver in i truppen. Andrew Gordon är åter spelklar efter sin fem matcher långa avstängning.