• Huvudsponsorer

Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Tisdag Tis 29 September Sep
Idag 30 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Måndag Mån 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Fredag Fre 9 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt

Landslagsmålvakt till Cluben!

17 april 2020 13:23
Pressmeddelande

Målvaktsparet för kommande säsong är komplett. Danmarks U-18 landslagsmålvakt Emma-Sofie Nordström ansluter till LHC och bildar duo med det tidigare nyförvärvet Stephanie Neatby.


Emma-Sofie Nordström väljer att avsluta sista år på hockeygymnasiet i Linköping och kommer närmast från spel i MODO.

  • Först vill jag bara säga att jag var riktigt nöjd med hockeygymnasiet i MODO och att jag hade ett bra samarbete med målvaktstränaren Magnus Helin. Det har varit en stor faktor för min utveckling. Jag har igenom några år varit på målvaktscamps i Linköping och det gör att jag känner till lite runt om klubben. Därför vet jag också att Linköping har några riktigt duktiga målvaktstränare, som jag ser framemot att jobba med. LHC har en satsning, som innebär nya och intressanta målsättningar och som för mitt perspektiv gjorde LHC mycket attraktivt, säger Emma-Sofie.

18-åringen beskriver sig själv som en lugn men tävlingsinriktad målvakt med god spelförståelse.

  • Jag anser mig själv vara en målvakt som är lugn och som nyttjar min spelförståelse så mycket som möjligt, så att jag alltid är på plats när skottet kommer. Jag är en målvakt som alltid tävlar, mot mig själv men också mot andra.

Utanför isen skulle andra beskriva henne som en tävlingsmänniska och en tjej med mycket höga ambitioner. Som för de flesta hockeygymnasiespelare är det stor del av livet som kretsar kring hockey och skola.

  • Jag hatar att förlora mer än jag älskar att vinna. Men för att vara helt ärlig så har jag inte så mycket fritid. Om man inte hittar mig på isen eller i styrkerummet, så antingen pluggar, äter eller sover jag.

Emma-Sofies förväntningar på säsongen 20/21, både för laget, och för egen del är höga.

  • Jag förväntar mig en intressant och utvecklande säsong, där hårt arbete och sammanhållning ska hjälpa oss att nå personliga mål samt de mål vi tillsammans som lag vill uppnå. Det kommer att bli spännande att möta laget och alla omkring laget när vi nu kan mötas pga. COVID-19.

Emma-Sofie har skrivit på för ett år i LHC.