Östman hyllade fansen: ”Ett grymt stöd genom hela matchen”
Publicerad: 2021-10-09
Nyhet
LHC förlorade mot Oskarshamn efter overtime på lördagskvällen och fick nöja sig med att ta med sig en poäng hem.

– Jag tycker att vi spelar en bra defensiv, vi har pratat mycket om att täppa till vi har haft det som ett riktmärke. Jag tycker att vi börjar förstå mer och mer som lag hur vi måste spela för att inte släppa på oss de här stora målchanserna, sa Klas Östman på presskonferensen efter matchen.

Linköping gjorde en bra första period som emellertid förblev mållös. I den andra var det hemmalaget som styrde och ställde och till slut tog de ledningen med ett mål i powerplay.

– Det var en tuff andra period för oss. Vi får spela en hel del boxplay och det är lite självförvållat, vi är klumpiga med pucken genom mittzon och krånglar till det bakifrån.

I den tredje fick LHC gå på jakt och till slut kom kvitteringen när Markus Ljungh hittade nätet bakom Joe Cannata.

– Vi gör en riktigt bra tredje period, vi tar ut pucken lite mer från sargerna och spelar verkligen för att göra det där målet. Det är välförtjänt att vi kvitterar.

I overtime avgjorde Oskarshamn två mål in i tre-mot-tre-spelet.

– Jag är besviken på hur vi spelar tre mot tre, vi fäller krokben på oss själva.

En buss med tillresta LHC-supportrar stöttade laget genom hela matchen och Klas ville skicka en hälsning efter matchen.

– Det var ett grymt stöd genom hela matchen och det är fantastiskt kul att de tar sig tid att åka hit och stötta killarna. De förtjänade att få åka hem med glada miner och tre poäng, i stället för en. Jag hoppas att de fortsätter på samma sätt framöver, avslutar Klas.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners