Hattrick av Micflikier när MODO besegrades med 6-1
Publicerad: 2015-02-20

Äntligen! På fredagskvällen kom Linköping första seger mot MODO den här säsongen. Redan 44 sekunder in i matchen öppnade Jacob Micflikier målkontot, ett konto som blev välfyllt. LHC vann med 6-1 efter ett hattrick av nyss nämnde Micflikier.

Linköping fick en smakstart på den första perioden i Saab Arena. Redan efter 44 sekunder tog LHC ledningen i matchen genom Jacob Micflikier, som efter en bra passning av Kent McDonell hittade nätet bakom Linus Ullmark.

Det skapades sedan målchanser åt båda håll. MODO försökte väldigt tydligt med en taktik som gick ut på att lasta in så mycket folk som möjligt framför kassarna och sedan ta avslut, något som gav upphov till ett par irriterade situationer efter avblåsning.

Sju minuter in i matchen utökade Linköping sin leding till 2-0 och återigen var det Jacob Micflikier som gjorde målet. Jeff Taffe spelade till Mattias Bäckman som i sin tur serverade öppet mål för Micflikier.

Två minuter senare var det dags igen när Jonas Junland skickade iväg ett skott från nedanför förlängda mållinjen varpå pucken styrdes via Ullmark och in i mål.

Kort därefter fick LHC chansen i powerplay för första gången i matchen, men spelet i det numerära överläget stämde inte överhuvudtaget och få chanser skapades.

Det var en period där LHC skapade mest och bäst. Sjutton minuter kom också hemmalagets fjärde mål. Backen Carl Dahlström kom fri mot Reideborn, fintade ner honom och lyfte in pucken i nät.

LHC avslutade starkt i perioden och gick till pausvila med en fyramålsledning.

I den andra perioden skapade Linköping tidigt ett par chanser men sedan började MODO att äta sig in i matchen. Gästerna från Ångermanland fick ett powerplay tre minuter och en chans att ta sig in i matchen målmässigt.

Gästerna skapade ett visst antal chanser, men Marcus Högberg spelade stabilt mellan stolparna och räddade de skott som kom från MODO-spelaren.

Matchen var sedan tämligen avslagen men tog fart igen efter nio minuter när MODO drog på sig två utvisningar i samma sekvens. I spel fem mot tre utökade LHC nämligen sin ledning till 5-0 och det var vackert. Jacob Micflikier spelade till Broc Little som i sin tur spelade till Mattias Sjögren, som fri mitten skickade in LHC:s femte mål i matchen.

Det var sedan Linköping för hela slanten ett tag innan Linköping drabbades av en utvisning i den sexton minuten. MODO lyckades inte reducera i powerplay, men väl strax efter att LHC blev fulltaliga. Niklas Nordgren fick stå helt fri framför Marcus Högberg och lyfta in MODO:s första mål i matchen.

I slutskedet av perioden hade Linköping hela två ramträffar bakom Adam Reideborn men närmare än så kom inte LHC en utökning av den fyramålsledning som de hade.

MODO gick framåt direkt i den tredje perioden och försökte skapa tryck i anfallszon. Men LHC försvarade sig väl och lyckades förflytta pucken från egen zon så att den befann sig utom fara.

En och en halv minut in drog MODO på sig en utvisning och LHC fick chansen att punktera matchen. Linköping spelade ett ganska okej powerplay men lyckades inte få utdelning på sina chanser.

Fem minuter in i tredje perioden hittade Jacob Micflikier nätet för tredje gången i matchen.

Matchen dog ganska mycket i samband med Micflikiers mål och känslan var att det blev tämligen avslaget. LHC försvarade sin ledning på ett bra sätt medan MODO försökte och försökte men de chanser som gästerna skapade räddades av Marcus Högberg.

Det var aldrig något snack om saken i Saab Arena på fredagskvällen. Linköping vann matchen med 6-1 efter en bra genomförd insats under 60 minuter.