• Huvudsponsorer

Fredag Fre 22 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Fredag Fre 5 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Söndag Sön 7 April Apr
Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 3 September Sep
Söndag Sön 8 September Sep
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep

Emvall ny lagkapten i LHC

15 juni 2007 14:56

Efter att lagkaptenen Magnus Johansson blivit klar för NHL-laget Chicago uppstod ett stort hål att försöka fylla. En del i det arbetet är att utse en ny trio med lagkaptener - och det är nu klart vilka som får förtroendet.


Magnus Johansson blev redan som tonåring lagkapten i LHC:s A-lag och var även det givna valet när han återvände till Östergötland igen. När han nu lämnar laget för den här gången är det dags för någon annan att få kliva fram och bära det "C" som innebär att personen i fråga är lagkapten.

I dag blev det klart vem som tar över ansvaret i truppen. Valet föll på trotjänaren Fredrik Emvall, som nu är inne på sin nionde försäsong med LHC. Den nye lagkaptenen, som knappast kan betecknas som en högoddsare, ger sin ödmjuka syn på saken:

– Det känns jätteroligt! Det är en ära att få bli lagkapten, även om Mange inte går att ersätta varken på eller utanför planen.

Som assisterande lagkaptener får han vid sin sida forwardskollegorna Tony Mårtensson, som nyligen skrev på ett nytt treårskontrakt till 2010, och Mikael "Musse" Håkanson som sedan tidigare också har ett treårskontrakt som går ut 2009.

– Det känns också bra, Tony är en fantastisk hockeyspelare och Musse bidrar mycket omkring det hela med peppning och inställning, förklarar "Emmis".

Fredrik är den spelare i truppen som har gjort flest säsonger i LHC:s A-lag och har spelat i klubben oavbrutet sedan 1999. Men hur väljs egentligen lagkaptenerna?

– Det var Janne som valde, säger Emvall och syftar på huvudtränaren Janne Karlsson.

– Han hade "egen majoritet" och ville bestämma själv, avslutar Emvall innan han återvänder till försäsongsträningen inför hösten - kanske har han fått med sig en liten extra motivationskick i och med bokstaven C på bröstet.