• Huvudsponsorer

Lördag Lör 5 Januari Jan
Söndag Sön 6 Januari Jan
Onsdag Ons 9 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Fredag Fre 11 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Onsdag Ons 16 Januari Jan
Idag 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Söndag Sön 20 Januari Jan
Måndag Mån 21 Januari Jan
Tisdag Tis 22 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Söndag Sön 27 Januari Jan

Emvall ny lagkapten i LHC

15 juni 2007 14:56

Efter att lagkaptenen Magnus Johansson blivit klar för NHL-laget Chicago uppstod ett stort hål att försöka fylla. En del i det arbetet är att utse en ny trio med lagkaptener - och det är nu klart vilka som får förtroendet.


Magnus Johansson blev redan som tonåring lagkapten i LHC:s A-lag och var även det givna valet när han återvände till Östergötland igen. När han nu lämnar laget för den här gången är det dags för någon annan att få kliva fram och bära det "C" som innebär att personen i fråga är lagkapten.

I dag blev det klart vem som tar över ansvaret i truppen. Valet föll på trotjänaren Fredrik Emvall, som nu är inne på sin nionde försäsong med LHC. Den nye lagkaptenen, som knappast kan betecknas som en högoddsare, ger sin ödmjuka syn på saken:

– Det känns jätteroligt! Det är en ära att få bli lagkapten, även om Mange inte går att ersätta varken på eller utanför planen.

Som assisterande lagkaptener får han vid sin sida forwardskollegorna Tony Mårtensson, som nyligen skrev på ett nytt treårskontrakt till 2010, och Mikael "Musse" Håkanson som sedan tidigare också har ett treårskontrakt som går ut 2009.

– Det känns också bra, Tony är en fantastisk hockeyspelare och Musse bidrar mycket omkring det hela med peppning och inställning, förklarar "Emmis".

Fredrik är den spelare i truppen som har gjort flest säsonger i LHC:s A-lag och har spelat i klubben oavbrutet sedan 1999. Men hur väljs egentligen lagkaptenerna?

– Det var Janne som valde, säger Emvall och syftar på huvudtränaren Janne Karlsson.

– Han hade "egen majoritet" och ville bestämma själv, avslutar Emvall innan han återvänder till försäsongsträningen inför hösten - kanske har han fått med sig en liten extra motivationskick i och med bokstaven C på bröstet.