• Huvudsponsorer

Söndag Sön 3 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Onsdag Ons 6 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Söndag Sön 10 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Onsdag Ons 13 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Söndag Sön 17 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Idag 21 Mars Mar

Emvall ny lagkapten i LHC

15 juni 2007 14:56

Efter att lagkaptenen Magnus Johansson blivit klar för NHL-laget Chicago uppstod ett stort hål att försöka fylla. En del i det arbetet är att utse en ny trio med lagkaptener - och det är nu klart vilka som får förtroendet.


Magnus Johansson blev redan som tonåring lagkapten i LHC:s A-lag och var även det givna valet när han återvände till Östergötland igen. När han nu lämnar laget för den här gången är det dags för någon annan att få kliva fram och bära det "C" som innebär att personen i fråga är lagkapten.

I dag blev det klart vem som tar över ansvaret i truppen. Valet föll på trotjänaren Fredrik Emvall, som nu är inne på sin nionde försäsong med LHC. Den nye lagkaptenen, som knappast kan betecknas som en högoddsare, ger sin ödmjuka syn på saken:

– Det känns jätteroligt! Det är en ära att få bli lagkapten, även om Mange inte går att ersätta varken på eller utanför planen.

Som assisterande lagkaptener får han vid sin sida forwardskollegorna Tony Mårtensson, som nyligen skrev på ett nytt treårskontrakt till 2010, och Mikael "Musse" Håkanson som sedan tidigare också har ett treårskontrakt som går ut 2009.

– Det känns också bra, Tony är en fantastisk hockeyspelare och Musse bidrar mycket omkring det hela med peppning och inställning, förklarar "Emmis".

Fredrik är den spelare i truppen som har gjort flest säsonger i LHC:s A-lag och har spelat i klubben oavbrutet sedan 1999. Men hur väljs egentligen lagkaptenerna?

– Det var Janne som valde, säger Emvall och syftar på huvudtränaren Janne Karlsson.

– Han hade "egen majoritet" och ville bestämma själv, avslutar Emvall innan han återvänder till försäsongsträningen inför hösten - kanske har han fått med sig en liten extra motivationskick i och med bokstaven C på bröstet.