Första pusselbitarna inför nästa säsong är lagda
Publicerad: 2022-04-01
Nyhet
Linköping Hockey Club har säkrat upp tre framtidsnamn inför de kommande SHL-säsongerna. Backarna Jonathan Myrenberg och Mattias Hävelid samt forwarden Filip Bystedt har skrivit rookieavtal med LHC.

Alla tre uppnådde 100 spelade minuter i SHL under säsongen 2021/2022 och har således kvalificerat sig för rookieavtal. Nu är alla papper påskrivna och Myrenberg, Hävelid och Bystedt tar således plats i lagbygget till säsongen 2022/2023.

Jonathan Myrenberg är ursprungligen från Täby och kom till Linköping när han blev antagen till Ishockeygymnasiet. SHL-debuten skedde den 23:e september 2021 mot Färjestad, när Jonathan noterades för 6.20 i speltid.

– Spontant känns det väldigt kul. Jag har haft en väldigt bra tid i Linköping och målet när jag flyttade hit var att ta mig till SHL-laget. Nu börjar nästa steg av hårt jobb för att slå mig in i laget och etablera mig på SHL-nivå. Det ser jag fram emot, säger Jonathan.

Kontraktet med Jonathan är skrivet till och med säsongen 2023/2024.

Mattias Hävelid har under flera år varit framträdande inom sin årskull, med flera landslagsuppdrag på CV’t. Född i USA, men tog sina första skridskoskär i organiserad form med Linköping HC och har bott i staden under större delen av sitt liv. SHL-debuten skedde borta mot Örebro den 12:e oktober, med 6.03 i istid.

– Jättestort att skriva mitt första seniorkontrakt och få ta nästa steg i hockeylivet. Det har varit kul att prova på SHL-hockeyn under säsongen, det har gett mig en bild av vad som krävs för att spela på den här nivån, säger Mattias.

Kontraktet med Mattias är skrivet till och med säsongen 2024/2025.

Filip Bystedt är så mycket Linköping som det går att bli, det står till och med i passet. Född och uppvuxen på östgötaslätten ska han nu ta plats i stadens SHL-lag. Filip var ombytt och statt på bänken första gången i SHL-sammanhang den 23:e januari 2021, men den riktiga SHL-debuten med speltid skedde mot Rögle den 30:e september, då Filip noterades för 8.01 i speltid.

– Det är speciellt att få skriva ett seniorkontrakt med Cluben, en dröm som går i uppfyllelse. Jag ser fram emot att fortsätta utvecklas och jobba för att ta en plats i det här laget, säger Filip.

Kontraktet med Filip är skrivet till och med säsongen 2024/2025.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners