• Huvudsponsorer

Fredag Fre 22 Mars Mar
Lördag Lör 23 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Onsdag Ons 27 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Fredag Fre 29 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Söndag Sön 31 Mars Mar
Fredag Fre 5 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Söndag Sön 7 April Apr
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Söndag Sön 8 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt

Treårskontrakt för juniorer

4 januari 2010 19:00

Det är med stor glädje som Linköpings Hockey Club kan meddela att man har skrivit ett treårskontrakt med J20-spelarna Mattias Bäckman (till vänster) och Sebastian Ottosson (till höger), båda födda 1992.


– Mattias och Sebastian är seriösa killar med goda utvecklingsmöjligheter. De skall bli intressant att följa deras utveckling i LHC. Det är extra roligt att de kommer via vårt ishockeygymnasium, säger Linköpings sportchef Johan Hemlin.

Mattias Bäckman, född och uppvuxen i Linköping med LHC som moderklubb, har under säsongen noterats för tre matcher med a-laget och tillhör i övrigt stöttepelarna i klubbens J20-lag.

– Skitkul, men det är inte själva kontraktet i sig som är det viktiga utan att man får chansen till en bra utbildning och utvecklas genom att träna oftare med bra spelare, säger han.

Han har varit med i flertalet stora landslagsturneringar med U18-landslaget och ett naturligt mål för den 17-årige backen är naturligtvis det stundande U18-VM som avgörs på vårkanten.

– Klart det vore roligt att få komma med och det är ju ett mål jag har. Världens bästa 18-åringar spelar ju där, konstaterar han.

Hur är du som spelare?
– Jag är väl ganska spelskicklig och teknisk av mig, försöker spela enkelt och smart, för jag har ju inte storleken så jag får utnyttja det andra istället.

Några spelare du har sett upp till?
– Faktiskt inte, klart att man hade idoler när man sprang runt här i ishallen som liten, men ingen speciell som jag har försökt ta efter eller så.


Mattias Bäckman (Foto: Tobias Josefsson)

Sebastian Ottosson, 17 år forward, kom till LHC inför fjolårssäsongen i samband med att han skulle börja på hockeygymnasiet. Även fast han hoppades på att en gång kunna skriva kontrakt så såg han det inte som realistiskt till en början.

– Självklart var det det som man satsade på när man kom hit, men det har gått bättre än förväntat måste jag erkänna, säger han.

Hur känner du att du har utvecklats?
– Klart man har utvecklat allt i sitt spel, men framför allt har jag blivit mer noggrann.

Hans två fina säsonger har gett eko och Sebastian har blivit uttagen till landslaget även han vid flertalet tillfällen. I övrigt har han också en a-lagsmatch med Linköping på sitt CV och det blir fler i framtiden för centern som... Ja, hur är han egentligen?

– Jag är väl ganska allround, en tvåvägscenter som är rätt så bra defensivt, avslutar han.


Sebastian Ottosson (Foto: Tobias Josefsson)

Johan Hemlin förklarar hur det hela är upplagt.

– Avtalet är ett rent treårsavtal och killarna kommer att beredas plats i A-lagets 24 manna trupp. Men jag tycker man skall se det kommande året som ett rent utvecklingsår och sedan ta det vidare därifrån.

Sportchefen är också nöjd med de övriga spelarna i J18- respektive J20-laget.

– Rent allmänt ser det bra ut på juniorsidan, jag har förhoppningar om att ytterligare ett antal spelare kommer att ta steget ut i allsvenskan kommande säsong, avslutar han.