Sebastian Karlsson kliver in i ledarteamet

16 april 2021 16:30
Lagbygget SHL

Från och med säsongen 2021/2022 kliver Sebastian Karlsson in i ledarteamet kring SHL-laget. Sebastian kommer att jobba som spelarutvecklare med fokus på off-ice och vara huvudansvarig för fysteamet.


– Det ska bli väldigt kul. Det är en rolig uppgift och det känns bra att få vara med och hjälpa till och ge tillbaka till LHC. Det är samtidigt en utmaning att gå ifrån att ha en spelarbakgrund till att bli ledare men jag tror att det kommer falla sig naturligt för mig, med den erfarenheten som jag har sedan många år på den här nivån, säger Sebastian Karlsson.

Sebastian avslutade sin spelarkarriär för ett år sedan efter en lång karriär på absolut elitnivå i Sverige. Totalt blev det 781 matcher i SHL, inkluderat slutspel, 566 av dessa i LHC-tröjan.

– Att få välkomna Sebastian till ledarteamet känns väldigt bra. Han brinner mycket för föreningen och har tack vare sin karriär väldigt mycket erfarenhet som vi ska nyttja. Tillsammans med övriga ledare i fysteamet blir det en helhetslösning som vi tror mycket på, säger Niklas Persson.

Sebastian har under det senaste året börjat utbilda sig inom fysiologi och kommer fortsätta att göra så, parallellt med jobbet i LHC:s fysteam.

Hela fysteamet kommer att presenteras framöver.