• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Tisdag Tis 17 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Onsdag Ons 25 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Söndag Sön 29 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Idag 5 December Dec
Söndag Sön 6 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Onsdag Ons 9 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Tisdag Tis 15 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Söndag Sön 3 Januari Jan
Måndag Mån 4 Januari Jan

Två spelare till Cluben!

17 juli 2020 17:33
Pressmeddelande

Linköping Hockey Club stärker upp backsidan i SDHL-laget. Amerikanskan Gracen Hirschy och schweiziskan Shannon Sigrist ansluter till laget.


Gracen Hirschy har sedan tidigare erfarenhet av spel i SDHL, efter totalt tre säsonger i Sverige varav den senaste var i MODO. Hon vet med andra ord vad som väntar när serien drar igång i höst.

– Jag har älskat min tid här i Sverige och jag tycker att SDHL är ett väldigt bra ställe att fortsätta min professionella karriär på. Det är riktigt bra tävlingsnivå i ligan, framförallt senaste säsongen där alla lag slog alla och där man var tvungen att prestera på topp i varje match, säger Gracen.

Hon säger att målet med den kommande säsongen att fortsätta utvecklas som hockeyspelare och person.

– Att komma till ett nytt lag innebär att man alltid lär sig väldigt mycket saker. Jag vill fortsätta omfamna det och göra mitt absolut bästa för att hjälpa LHC att spela till att spela vår bästa hockey.

Under processen har hon varit i kontakt med ett flertal ledare i Linköping och hon gillar riktningen som klubben har tagit ut.

– Jag gillar verkligen den riktningen och den kulturen som förväntas av oss den här säsongen. Sen var alla väldigt vänliga och fick mig att känna mig väldigt välkommen. Sen har jag hört riktigt bra saker om Linköping som stad.

Schweiziskan Shannon Sigrist gör sitt första äventyr utanför hemlandets gränser i och med flytten till Östergötland och Linköping.

– Jag har sett fram emot en ny utmaning och en stor dröm som jag har är att spela i SDHL för att den är väldigt professionell och det spelas väldigt mycket bra hockey. Jag har pratat mycket med Thomas och han förklarat vad som gäller och det ger mig en bra chans att utvecklas mycket, säger Shannon.

Att komma till Linköping innebär såväl en större konkurrens som ett ökat antal matcher den kommande säsongen.

– Jag tycker att laget ser jättebra ut och man kommer behöva ge allt för att få en plats till matcherna. Alla matcher kommer vara utmanande och tuffa att spela för att alla lag är så pass bra.

När det kommer till sin egen spelstil kommer svaret blixtsnabbt.

– Jag ser mig själv som en lagspelare som vill hjälpa mina lagkamrater genom att prata mycket både på och utanför isen. Jag är definitivt ingen större målskytt men jag tycker att sätta igång spelet med en bra passning.

Gracen och Shannon har skrivit på varsitt tvåårskontrakt.