Pettersen: "Vi har många spelare som vill visa sig från sitt allra bästa"
Publicerad: 2022-02-22
Nyhet
Kampen om placeringarna bland topp fyra går vidare. LHC har satt sig i ett bra läge och ställs nu mot tabellfyran HV71 på bortaplan.

– Det ska bli intressant att möta HV i det här skedet av säsongen. Det är ett lag som vi har bakom oss och som vi vet väldigt gärna vill utmana oss om tredjeplatsen. Vi måste vara med från start, för vi förväntar oss att HV kommer vara sugna på att ta tag i matchen. För vår del blir det viktigt att vi följer vårt system och spelar efter våra styrkor, då kan vi få med oss ett bra resultat från matchen, säger Thomas Pettersen.

Under måndagen landade Shannon Sigrist i Linköping, vilket innebär att samtliga OS-spelare är tillbaka.

– Det känns bra att hela laget är på plats och att vi kan spela med en fullständig lineup. Det är en bra känsla i gruppen inför den här avslutningen på serien, för vi har många spelare som vill visa sig från sitt allra bästa och se till att den här gruppen får en bra position inför slutspelet.

LHC omstartade SDHL-spelet med bortavinst mot Göteborg. Emma-Sofie Nordström fick chansen i kassen och tackade för förtroendet genom att hålla nollan.

– En jättefin insats av Emma-Sofie. Det visar att vi med henne, Stephanie Neatby och Ebba Svensson Träff har en målvaktstrio som är väldigt bra och som kan vinna matcher åt oss i den här viktiga delen av säsongen.

Kommunikatör & Presschef Gustaf Douhán
Huvudpartners