• Huvudsponsorer

Lukas om den lyckade debuten: "Sjukt roligt"

8 november 2018 22:00
Nyhet

På torsdagskvällen gjorde Lukas Bengtsson sin första match i den svenska landslagströjan. Det blev en lyckoträff för Lukas som hyllades unisont i såväl TV-sändning som av krönikörer efteråt.


– Det var fantastiskt att få göra debut i landslaget. Sjukt rolig upplevelse, säger han efter matchen.

Han är uttagen till laget tillsammans med lagkamraten Nick Sörensen och faktum är att dessa två herrar låg bakom att Sverige återtog ledningen i den andra perioden. Lukas skickade iväg ett av sina fruktade slagskott, varpå Nick styrde in pucken bakom den tjeckiska målvakten Jakub Kovar. Målet var Nicks andra landslagsmål i hans fjärde landskamp.

– Det är roligt att få vara delaktig såklart. Sen att det är Nick, som både är en nära vän och lagkamrat, får styra in pucken ser jag bara som en bonus.

Tre Kronor kommer i morgon att träna i den tjeckiska huvudstaden innan de sätter sig på ett plan för att åka till Helsingfors där två matcher väntar i helgen.

– Det kommer bli två tuffa och roliga matcher mot väldigt bra motstånd. Det gäller att vi fortsätter att spela vårt spel och för min egen del så vill jag fortsätta mitt spel och ta för mig.