Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Söndag Sön 18 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Idag 30 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Onsdag Ons 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Lukas om den lyckade debuten: "Sjukt roligt"

8 november 2018 22:00
Nyhet

På torsdagskvällen gjorde Lukas Bengtsson sin första match i den svenska landslagströjan. Det blev en lyckoträff för Lukas som hyllades unisont i såväl TV-sändning som av krönikörer efteråt.


– Det var fantastiskt att få göra debut i landslaget. Sjukt rolig upplevelse, säger han efter matchen.

Han är uttagen till laget tillsammans med lagkamraten Nick Sörensen och faktum är att dessa två herrar låg bakom att Sverige återtog ledningen i den andra perioden. Lukas skickade iväg ett av sina fruktade slagskott, varpå Nick styrde in pucken bakom den tjeckiska målvakten Jakub Kovar. Målet var Nicks andra landslagsmål i hans fjärde landskamp.

– Det är roligt att få vara delaktig såklart. Sen att det är Nick, som både är en nära vän och lagkamrat, får styra in pucken ser jag bara som en bonus.

Tre Kronor kommer i morgon att träna i den tjeckiska huvudstaden innan de sätter sig på ett plan för att åka till Helsingfors där två matcher väntar i helgen.

– Det kommer bli två tuffa och roliga matcher mot väldigt bra motstånd. Det gäller att vi fortsätter att spela vårt spel och för min egen del så vill jag fortsätta mitt spel och ta för mig.