• Huvudsponsorer

Gustavsson stängde igen – ledde LHC till seger

30 november 2017 22:27
Efter match

Toppmatch mot Skellefteå på hemmaplan. Då plockade LHC fram en ramstark insats, framförallt defensivt. Längst bak stod Jonas Gustavsson och höll tätt vilket gav säsongens tredje nolla.

– Det är en riktigt bra seger från vår sida, säger matchvinnaren Gustavsson.


Efter sju minuter tog hemmalaget LHC ledningen efter mål av comebackande Daniel Olsson Trkulja, framspelad av Derek Roy.

Därefter utmynnade till en match mellan kvällens två målvakter. Både Jonas Gustavsson och Joni Ortio stängde igen ordentligt. Det blev den förstnämnde som drog det längsta strået i och med sin hållna nolla.

– Vi visar att vi kan vinna en bra match mot ett riktigt bra lag när vi kämpar i 60 minuter. Jag tycker att vi gör det riktigt bra och jag vill ge stor credd till grabbarna, säger Jonas efter matchen.

Nollan mot Skellefteå var Jonas tredje för säsongen. Han var under framförallt satt under hård press i den andra perioden där Skellefteå avlossade sjutton skott mot Gustavssons målbur.

– Spelet kändes bra. Jag fick en hel del skott på mig och när man vinner så känns det självklart bra. Men det är ett lagspel och det är killarna framför mig som gör det möjligt för mig att se bra ut idag.

Hur mycket stärker det självförtroendet att hålla nollan?
– Förhoppningsvis stärker det oss som grupp. Man vet att det är så lite som skiljer från att hålla nollan och att släppa in fem, så man försöker bara rulla vidare och analysera matchen efteråt. Men självklart är det skönt när det går åt rätt håll och man vinner matcher.

Jonas blev utsedd till matchens lirare av kvällens matchvärd Åhmans Traktorcentrum och blev kort därefter utsedd till matchens lirare av det egna laget. Som traditionen bjuder fick han ta på sig kycklinghatten.

– Den var lite trång på mig, men jag har den gärna på mig för det betyder att vi har vunnit matchen. Men vi hade kunnat ge dem till vem som helst idag, avslutar han.