• Huvudsponsorer

Bakgrund

 
                  Sture Lood.

Sture Lood var en av de största ledarna i Linköping Hockey Club. Han tränade olika ungdoms- och juniorlag och var också den som startade Skolhockeyn i Linköping. Även efter att ha officiellt avslutade sin ledargärning fanns han alltid i ishallen och missade sällan en match med LHC:s A-lag, J20-lag eller J18-lag. Han deltog alltid vid LHC:s ungdomscuper och såg i princip alla matcher, vilket innebar att han fanns i ishallen från morgon till kväll. Han fick epitetet ”Alltid På Plats” som omtalas än idag. Sture skrev ofta krönikor i olika match- och cupprogram och hade alltid en mycket positiv syn och pratade ofta om ”Vitamin U” som står för ”Uppmuntran” som den viktigaste vitaminkuren ledare kunde ge sina spelare.

Sture Lood var en stark profil och var en av de som byggde LHC:s själ. Han skrev 1997 följande text till matchprogrammet: ”När det gäller Linköpings Hockey Clubs stil, eller själ om man så vill, är traditionens inverkan helt avgörande. Från den gamla Kentytiden och bildandet av LHC 1976 har vi i alla tider haft en viss profil.

Väluppfostrade, genomtrevliga, "snälla" pojkar har efter den aktiva tiden blivit lika omtyckta ungdomsledare i generation efter generation som själva fostrats i en positiv miljö med bilder och händelser från träning, matcher, resor och inte minst i omklädningsrummet i tugget med varandra.

Eftersom man formas och lär sig av alla människor man möter utvecklas en viss stil genom åren, där de rent sportsliga resultaten visst har stor betydelse, men där även många andra pusselbitar måste passa in i ett komplicerat mönster.”

Sture lämnade oss hastigt i slutet av säsongen 2006, bara några minuter innan han skulle överlämna ett pris inför en a-lagsmatch, som klubbens representant. Begravningen hölls i mittcirkeln av Stångebro Ishall några veckor senare. Klubben stiftade då en fond, Sture Loods Minnesfond, till minnet och vår allas ihågkomst av Sture som en inspiratör och byggare av LHC:s själ.

Pristagare
En person som verkat för LHC i Sture Loods anda.

Kriterier
Pristagaren kan vara en ungdomsledare, funktionär, mamma eller pappa som alltid ställer upp, en supporter eller annan person som utmärker sig för LHC i Sture Loods anda.

Pris
Avkastning ur Sture Loods Minnesfond samt en tavla

Utdelning
Delas ut under LHC:s årsmöte.

Anslås
Tavla i LHC Clubcafé, Stångebrohallen.

Bidrag
Bankgiro 5815-6118

 

Pristagare

2007 Roger Cedbro
2008 Svante Larsson
2009 Tomas Norwald
2010 Olle Ericsson
2011 Göran Lang
2013 Ingrid Jigerström
2014 Marianne Andersson
2016 Björn Karlsson
2017 Olle Ericsson