• Huvudsponsorer

Svante Larssons Stipendium

Bakgrund 

Svante Larsson var en stor profil inom idrotten i Linköping i allmänhet, och Linköping Hockey Club i synnerhet. I slutet på 1970-talet var Svante Larsson huvudtränare för LHC:s herrlag, därefter var han ordförande och ytterst ansvarig för ungdomsverksamheten i föreningen samt den drivande i flera olika ungdomsprojekt.

 

Svante Larsson startade bland annat upp Hockeygymnasiet 1987, var distriktsinstruktör för Östergötlands Ishockeyförbund i många år och även delaktig i Linköpings Idrottsförbund där han satt i styrelsen i 14 år, varav de sista sex som ordförande fram till 2016. I Linköpings Idrottsförbund brann Svante för att skapa goda förutsättningar för föreningslivet att utöva sin verksamhet och på så sätt utvecklas.

Efter Svante Larssons bortgång i januari 2018, stiftades en fond i hans ära med syfte att framhäva personer som på ett positivt sätt jobbar för att utveckla föreningen.

Pristagare:

En person som verkar för att utveckla sin förenings ungdomsverksamhet

Kriterier:

Pristagaren skall delas ut till en ledare som för sin förenings ungdomsverksamhet, på ett föredömligt sätt, bidrar till att utveckla verksamheten och är också ett föredöme för andra både inom föreningen och i hela idrottsrörelsen.

Pris:

Avkastning ur Svante Larssons minnesfond samt en minnesplakett

Utdelning:

Utdelning av stipendiet skall, om möjligt, ske på en match av lägst Hockeyallsvensk karaktär senst mars månad varje säsong.

Anslås:

På minnestavla i Saab Arena

Ansvarig:

Ordförande i Östergötlands Ishockeyförbund tillsammans med representant från Svante Larssons familj tillsammans med minst två ytterligare representanter.

Bidrag:

Bankgiro: 716-8719