Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Söndag Sön 13 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Örebro
ÖRE

Grinigt när Örebro Hockey föll i Saab Arena

23 januari 2018 21:15
Efter match

Örebros segersvit mot Linköping stannade vid tre matcher då östgötarna lyckades vinna tisdagens tillställning med 3-0.


Örebro jagade under tisdagskvällen sin fjärde raka seger mot Linköping när man gästade tabellfyran i Saab Arena. Det var dock hemmalaget som började bäst och drygt fyra minuter in i matchen också kunde ta ledningen genom Daniel Olsson-Trkulja. Målet föranleddes av ett långt hemmabyte i offensiv zon signerat bröderna Olimb, där Mathis i slutändan kunde hitta den tredje länken Daniel Olsson-Trkulja framför mål. Olsson-Trkulja gjorde i sin tur inga som helst misstag när han från nära håll tryckte in pucken bakom Axel Brage i Örebromålet.

Stärkta av ledningsmålet fortsätta Linköping att trycka på även för ett andra mål. Ofta var det just kedjan med Olimb-bröderna och 1-0-skytten Olsson-Trkulja som skapade förvirring i Örebros försvarszon och Ken Andre fick knappt två minuter senare ett ypperligt läge i slottet. Brage var dock med på noterna denna gång och stod för en riktigt fin räddning när han med en vindsnabb plockhandsrörelse viftade bort norrmannens rappa handledsskott.

Örebro då? Repade sig visserligen något efter den svaga inledningen på matchen men hade i det stora hela svårt att skapa några riktigt klara målchanser mot ett disciplinerat hemmalag. Bäst chans fick Libor Hudacek men slovaken fick ingen vidare träff på pucken och Jacob Johansson i hemmamålet kunde tämligen enkelt avstyra.

– Vi rör till det i egen zon och behöver spela smartare samt vårda pucken bättre. Det är för plottrigt kring blålinjerna och alldeles för få avslut för vår del, sade Tom Wandell efter första 20.

Precis som i inledningen på första var det klar fördel Linköping även i början på den andra perioden. Hemmalaget hade efter knappt halva mittakten 9-2 i skott men det var trots detta Örebro och Daniel Viksten som hade det allra farligaste avslutet. Viksten blev efter ett lite märkligt byte från hemmalaget helt fri med Johansson och försökte i sin tur trä in pucken med hjälp av en backhand. Olyckligtvis lyckades Johansson läsa Vikstens avsikter och kunde i absolut sista sekund stänga igen luckan mellan benen.

Den andra perioden kom annars att innehålla mer kamp än skönspel. Båda lagen drabbades av två utvisningar vardera och det var stundtals grinigt efter i stort sett varenda avblåsning.

– Vi måste steppa upp. Linköping är klart bättre oss och vi krånglar till det lite för mycket där ute. Det måste bli enklare och rakare, sade Daniel Viksten efter två spelade perioder.

Om slutklämmen på andra perioden var het de båda lagen emellan var det ingenting mot vad början på den tredje perioden skulle bli. Alexander Hellström och hemmalagets hetsporre Emil Sylvegård hamnade efter en otäck tackling på Jonathan Andersson i luven på varandra och straffades efter en stunds handgemäng med varsina matchstraff. Kort därefter blev det återigen grinigt efter att Victor Bartley inom loppet av två sekunder stått för så väl en utomordentligt fin bröstvärmare som en onödig slashing på en hemmaspelare. Kanadensaren fick för denna företeelse åka och sätta sig två minuter på botbänken men Örebro lyckades efter viss möda reda ut situationen med en man mindre på isen.

Örebro gjorde efter detta en viss antydan till att lyfta spelet och skapade även en riktigt fin chans att kvittera. Det var Johan Wiklander som påpassligt höll sig framme i anfallszon och mer eller mindre blev fri med Johansson i hemmamålet. Dessvärre blev inte avslutet vad Wiklander hade hoppats på och Johansson kunde avstyra. Istället för en kvittering kunde Daniel Olsson Trkulja 15.29 in i den tredje perioden sätta dit sitt andra mål för kvällen, även denna gång från nära håll och förarbete signerat bröderna Olimb.

Örebro tog i slutskedet av matchen ut målvakten men lyckades inte skapa något av större dignitet och Jakob Lilja kunde med 37 sekunder kvar av matchen fastställa slutresultatet till 3-0 i öppen kasse.