Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Söndag Sön 13 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Luleå
LHF

Filip vann målvaktskampen mellan de två Gustavssönerna

27 januari 2018 17:36
#LHCLHF

Gustavsson var namnet för dagen och målvakt var nyckelpositionen när Luleå besegrade Linköping i en målsnål tillställning där Filip Gustavsson blev stor hjälte från sin position längst bak.


Den första perioden hade två tydliga huvudrollsinnehavare. Redan efter två spelade minuter klev den ena fram. Einar Emanuelsson serverade Isac Lundeström med en riktigt fin passning tvärs över centrallinjen och Lundström fick mer eller mindre öppet mål och kunde ge bortalaget ledningen. Men framspelaren Emanuelsson var inte färdig där. Robin Kovacs gjorde 2-0 för Lueleå efter ytterligare en vacker framspelning av Einar Emanuelsson. En känslig flippass fram till en fri Kovacs gav utdelning. Annars var det den andra huvudrollsinnehavaren, Luleås målvakt Filip Gustavsson, som verkligen utmanade Emanuelsson om utmärkelsen perioden bästa spelare.

– Han har varit otroligt bra. Det är viktigt att vi har en bra målvakt och han har haft fint självförtroende sedan vi kom tillbaka från JVM, sa Luleås Isac Lundeström till C More om sin målvakt Filip Gustavsson.

Gustavsson fortsatte även i den andra perioden att bjuda på bra målvaktsspel, men i mittenakten var han inte den enda maskprydda Gustavsson son klev fram för sitt lag. Jonas, Filips namne i Linköpingsmålet, bjöd på en riktigt svettig räddning och ett överlag bra målvaktsspel i en period som slutade mållös.

Det mållösa tillståndet i matchen fortsatte även under den tredje perioden och en solid defensiv insats från Luleå i allmänhet och Filip Gustavsson i synnerhet resulterade i en hållen nolla. Linköping lyckades inte få hål på Filip Gustavsson, som avslutade matchen med ytterligare några kanonräddningar. Under slutforceringen stod han åter på huvudet och fixade tre poäng åt Luleå.

– Jag fick bra hjälp från backarna, svarar han ödmjukt i C Mores intervju och fortsätter:

– Jag kom in tidigt i rytmen och då är det bara att fortsätta köra resten av matchen. Jag fick bra självförtroende från JVM och tog med mig det tillbaka hit. Självförtroendet är på topp nu, avslutar han.

Linköpings tränare Dan Tangnes efter matchen:

– Vi fick aldrig det målet som vi kanske behövde idag för att få fram den där energin som krävdes. Luleå är bättre och vinner fler kamper. Idag förlorar vi med 2-0 och det är nog rättvist över 60 minuter.