Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Fredag Fre 8 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Måndag Mån 11 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Onsdag Ons 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Idag 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Fredag Fre 22 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Söndag Sön 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Onsdag Ons 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Mora
MIK

Little och Bengtsson briljerade - Linköpings segertåg fortsätter

4 oktober 2018 21:40
#LHCMIK

Den ena stod för säsongens två första mål och den andra assisterade fyra gånger om. Broc Little och Lukas Bengtsson låg bakom målfesten mot Mora - en vinst som håller Linköping kvar i SHL-topp.


Formstarka - och även tempostarka. Linköping, serieledare inför torsdagen, öppnade hemmamötet med Mora piggt och radade upp attacker under de inledande minuterna. Christian Engstrand svarade för en rad fina räddningar, bland annat på backskott från Anton Karlsson.

Ännu närmare var det när Broc Little spelade fram James Wright i en omställning, även då räddade Engstrand. Målvakten var däremot skymd och chanslös när Anton Karlsson sex minuter in skickade iväg ett distansskott som betydde ledning för Linköping. Den ledningen utökade Nick Sörensen via en kontring, fint assisterad av Derek Roy. Repliken från Mora kom dock omgående och Michael Haga lurade på ett friläge bort Jonas Gustavsson till 2-1.

Bengtsson: "Vi är inte helt nöjda"

Reduceringen till trots hade Linköping dominerat den första perioden stort, något som skottsiffrorna 17-1 vittnade om. Svag utdelning så långt, men i mittenakten skulle det lossna. Redan med klockan på 2.33 åkte sig Broc Little loss i powerplay till 3-1 och sitt första mål för säsongen. Mora replikerade dock omgående genom en riktig kanon signerad Adam Masuhr.

Linköping svarade upp lika kvickt och ryckte ifrån, när först James Wright och sedan Fredrik Karlström i spel fyra mot fem båda utökade övertaget. Målfesten i mittperioden bjöd på ytterligare ett nätrassel, sedan Robin Johansson fångat upp en misslyckad rensning av Jonas Gustavsson. Tempot sjönk sedan något och inför den tredje akten var Linköping i ledning med 5-3.

Sista ordet var dock inte sagt, för tidigt i slutperioden var Lukas Bengtsson en ramträff från att hitta nätet. När inte det gick såg istället Bengtsson till att bygga upp förarbetet till Littles 6-3 något senare. Matt Bailey ordnade Moras fjärde reducering för kvällen, men Adam Brodecki avslutade snyggt målskyttet som landade vid 7-4. Linköpings sjätte seger på sju matcher och östgötarna behåller förstaplatsen.

– Vi är inte helt nöjda. Vi lyckas vinna tre poäng ändå, men försvaret är inte där. Det är mycket fram och tillbaka, vi är inte nöjda med det. Men det är tre poäng och det tar vi med oss, slog Lukas Bengtsson fast i C More.

Se highlights från matchen här.