Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Fredag Fre 8 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Måndag Mån 11 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Onsdag Ons 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Idag 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Fredag Fre 22 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Söndag Sön 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Onsdag Ons 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Linköping
LHC

Färjestad vinnare igen - slog serieledarna

6 oktober 2018 17:32
#FBKLHC

Fyra raka förluster fick räcka för Färjestad. Seger med 3-0 mot Linköping satte punkt för den raden och måltorkan är också ett minne blott. Johan Ryno ledde styrkorna med ett mål och en assist.


Snacket inför matchen var Färjestads måltorka som hade nått över 150 minuter. Av den anledningen var det säkerligen extra skönt för hemmalaget när Per Åslund styrde in 1-0 redan efter fem minuter.

Det var ett mer taggat Färjestad än vi sett de senaste matcherna (fyra raka förluster inför matchen), och laget vann skotten med 11-2 i första perioden. Serieledande Linköping hade svårare att komma till lägen än de haft i sin succéartade inledning på säsongen.

– De är snabba på rören och vi sitter lite kvar i bussen. Vi måste vara först på puckarna och spela snabbare, sammanfattade Linköpings Mattias Bäckman till C More i första pausvilan.

Färjestad fortsatte att vara det lag som skapade det mesta i andra perioden. Linköping kom inte till avslut speciellt ofta och hade efter två perioder bara skjutit fem skott på mål.

Hemmalaget var vassa i sitt powerplayspel och Johan Ryno prickade där in 2-0.

– Vi har pratat mycket inför matchen att vi ska komma ut mycket högre i arbetsinsatsen. Idag spelar vi enklare och håller pucken framför oss, har vi det trångt spelar vi enkelt. Det gäller att jobba på alla detaljer och det tycker jag att vi gjort idag, sammanfattade Ryno i C More.

"Betyder mycket att så mycket folk kommer hit"

Färjestad fortsatte på den inslagna vägen och Joakim Nygård bröt sin målnolla för säsongen i tredje perioden. 3-0, ett resultat som stod sig matchtiden ut och Markus Svensson höll alltså nollan.

Det innebar också att Linköping inkasserade sin första förlust under ordinarie tid för säsongen.

– Det betyder mycket att så mycket folk kommer hit och stöttar oss, trots att vi inte fått resultaten med oss inledningsvis. Nu ska vi njuta en stund men sen gäller det att komma ihåg att det är så här vi ska spela, sammanfattade Färjestads målvakt Markus Svensson till C More efteråt.

Se highlights från matchen här.