• Huvudsponsorer

Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Onsdag Ons 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Idag 18 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Linköping
LHC

Succémannen Olle Liss avgjorde

27 oktober 2018 20:41
#RBKLHC

Rögles peppande hemmapublik fick se sina favoriter svara för en mycket stark insats. Serieledaren Linköping fick nämligen åka hem lottlösa efter att förra säsongens succéman Olle Liss avgjorde med sitt 3-2 i den tredje perioden.


Första akten i dramat mellan Rögle och Linköping i SHL hade ett tydligt tema i form av numerära överlägen. Det var nämligen just sådana som ledde till målskytte, först i form av Rögles Ted Brithén och därefter Linköpings Joe Whitney. I övrigt var det en jämn inledningsperiod med två bra målvakter i Justin Pogge och Jacob Johansson.

– De bästa stunderna är det rätt så bra, men vi måste minimera våra misstag. De får sina chanser på att vi gör misstag. Det gäller att vara rejäl i alla situationer, att veta vad man gör och tro på det, konstaterade Brithén i C More.

Även mittperioden var spelmässigt jämn, men det var endast Rögle som prickade in ytterligare en puck i nät till 2-1. Trots underläget var serieledarna långt ifrån uppgivna inför avslutningen.

– Vi går ner lite i energi här i andra perioden. Det har varit många matcher på sistone och vi måste tillbaka i tredje. Vi vet att Rögle är ett bra lag, men vi ser att de är ängsliga i egen zon när de får press på sig, konstaterade Linköpings lagkapten Eddie Larsson i C More.

Olle Liss tillbaka i huvudrollen

Temat numerära överlägen förlängdes även in i akt tre, där Linköping efter mindre än två minuter kvitterade till 2-2 i spel fem mot fyra. James Wright petade in en retur mellan benen på målvakten, efter ett fint samspel i laget dessförinnan.

Rögle lät sig inte nedslås av den motgången och lyfte sig spelmässigt. Efter drygt halva den tredje perioden återfanns förra säsongens succéman Olle Liss på rätt plats vid rätt tillfälle framför Linköpings målbur, där han enkelt kunde lyfta in 3-2. Målet skulle visa sig bli matchavgörande.

– Vi skickar många puckar på mål och för en gångs skull studsar de rätt. I dag var vi förtjänta av lite medstuds, det är skönt när det äntligen kommer, konstaterade en märkbart lättad Olle Liss i C More efter matchen.

Se highlights från matchen här