Fredag Fre 8 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Måndag Mån 11 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Onsdag Ons 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Idag 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Fredag Fre 22 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Söndag Sön 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Onsdag Ons 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Fredag Fre 29 Oktober Okt
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Malmö
MIF

Redhawks föll i slutminuten

1 december 2018 17:46

Ett stukat Redhawks, med magsjuka i laget, såg ut att bärga minst en poäng i Saab Arena, men det räckte inte hela vägen i dag. Linköping utnyttjade ett sent numerärt överläge och avgjorde matchen med bara 31 sekunder kvar att spela. Redhawks segersvit stannade därmed på tre raka.


Efter en hel vecka utan matcher var Redhawks tillbaka i spel under lördagseftermiddagen. På schemat stod bortamatch mot ett formsvagt Linköping - och Redhawks inledde också starkt. Flera chanser skapades under de inledande 20 minuterna, men det var hemmalaget som fick in pucken i nät först.

Vid två tillfällen i den första perioden tryckte Linköping in gummitrissan. Båda målen dömdes dock bort sedan Oscar Alsenfelt obstruerats och inte kunna utföra sitt jobb.

Istället var det Redhawks som hittade rätt - två gånger om inom loppet av 25 sekunder. Jens Olsson stod upp och vann puck i mittzon. Sedan trampade han in över blålinjen och bombade in ledningsmålet. En bomb svarade Henrik Hetta också för, när han strax därefter dubblade ledningen.

Trots tvåmålsledning fanns ett orosmoln på Redhawkshimlen. Magsjuka härjade i laget och både Cristopher Nihlstorp och Nichlas Torp tvingades lämna matchen. Det blev dessutom värre när Linköping utnyttjade ett powerplay tidigt i den andra perioden.

Just spelet i numerärt underläge var något som kom att fälla Redhawks i dag. Hemmalaget kvitterade i just powerplay senare i perioden och det var också i den spelformen som matchen skulle avgöras.

Linköpings ledningsmål kom dock med lika många spelare på banan och efter det stod Redhawks inte att känna igen. Kraften och energin fattades och den där kvitteringsjakten fanns inte. Men vid en flygande spelvändning var Anton Mylläri iskall, när han satte upp Frederik Storm till ett öppet mål och kvitteringen var ett faktum.

Efter 3-3-målet var det istället Redhawks som tog över, men en olycklig utvisning för puck out i slutminuterna gav Linköping chansen att avgöras - en möjlighet de också tog. Redhawks blev något passiva mot Nick Sörensen, som ändå inte fick igenom skottet. Istället fick Filip Karlsson slag på den lösa pucken framför Redhawkskassen och på något sätt studsade den in via ett Redhawksben. Målet föll med bara 31 sekunder kvar att spela och efter tre raka segrar fick Redhawks se sig besegrat.

MATCHFAKTA, SHL
Linköping vs. Redhawks 4-3 (0-2, 2-0, 2-1)

18:18 0-1 Jens Olsson
18:43 0-2 Henrik Hetta (Storm)

21:08 1-2 Joe Whitney (Bengtsson, Sörensen) PP1
35:38 2-2 Derek Roy (Brodecki, Andersson) PP1

46:19 3-2 Johan Södergran (Roy, Ginning)
53:47 3-3 Frederik Storm (Mylläri, Hardt)
59:29 4-3 Filip Karlsson (Sörensen, Billins) PP1

Skott: 31-15(10-7, 9-6, 12-2)
Publik: 5 551 personer (Saab Arena)