Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Söndag Sön 18 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Idag 30 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Onsdag Ons 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Linköping
LHC

Svag start sänkte LHC i Karlstad

8 oktober 2020 22:53
Nyhet

Skottstatistiken slutade 15-48. På tavlan stod 5-4 efter 60 minuter. LHC föll i Karlstad trots ett massivt spelövertag under 40 minuter.


Det var emellertid så att de inledande 10 minuterna på matchen stjälpte LHC. Färjestad flög fram och tilläts gå upp till en 3-0 ledning. Där och då tog LHC timeout vilket förändrade matchbilden.

– Det är som alla ser en väldigt tråkig start på matchen. Sen så kommer vi tillbaka och det står 3-2 efter första perioden. Sen dominerar vi egentligen hela andra perioden och större delen av tredje också. Vi skjuter uppåt 50 skott och de har 15, det talar sitt tydliga språk. Det är surt att vi inte får med oss poäng när vi spelar så bra, bortsett från starten, säger Mikael Frycklund.

Det är inte första gången den här säsongen som LHC står för starka prestationer och visar karaktär vid underlägen. Dessvärre har det inte genererat i poäng.

– Det är klart att det är frustrerande. Men det är skönt att se att vi har en väldigt hög högsta nivå och det känns som en stor trygghet, att man vet att vi kan. Det hade varit skillnad om vi inte hade haft någon karaktär och varit platta hela matchen. Sen får vi bryta ner varför det blir som det blir och det kommer vi komma underfund med. Vi har match hemma på lördag igen och det blir perfekt att studsa tillbaka.

Vad ska man göra för att ta med dig de sista 40 från ikväll in till matchen på lördag?
– Vi måste få en bra start, det är viktigt att vi kommer ut stenhårt i första perioden och sätter tonen för hela matchen. Vi ska bygga vidare på det vi gjorde under de sista 40 minuterna idag.

Frycklund gjorde sitt första mål för säsongen när han reducerade ställningen till 3-2. Ett skott från Filip Berglund letade sig in i maskorna efter en touch på Frycklunds ben.

– Det var skönt, det är alltid skönt att få första målet och bidra till laget. Jag försöker göra så gott jag kan bara och jag tror på att om jobbar hårt så kommer studsarna gå med dig. Det har det gjort de senaste matcherna och jag tycker att jag har varit värd ett mål.

Just spelet framför mål, är det något du har jobbat med?
– Under de sista veckorna så har jobbat på det. Man göra så otroligt mycket genom att vara smart och jag har försökt titta på Broc och hur han rör sig framför mål. Man kan göra några så kallade skitmål där bara genom att vara på plats. Jobbar man hårt och strävar efter att bli bättre på såna saker så kommer det tillslut att studsa rätt.

Matchstatistik