Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Söndag Sön 18 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Idag 30 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Onsdag Ons 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Linköping
LHC

Tredje raka för Luleå Hockey

12 januari 2021 21:10
SHL

Luleå Hockey tog tredje raka segern när man besegrade Linköping hemma under tisdagskvällen. Matchen var jämn med ett visst spelövertag för Norrbottningarna som till slut vann med 2-1.


Luleå Hockey tog tag i spelet omgående i den första perioden och var i förarsätet ända fram till periodpaus. Norrbottningarna satte press på gästerna både med och utan puck och hade skottövertag 12-5 efter 20 spelade minuter. Laget gjorde det mesta rätt och skapade bra lägen men det där riktiga bettet saknades i avsluten och målnollorna var intakta i paus.

I den andra perioden var det istället Linköping som öppnade målskyttet och det redan efter 56 sekunder genom ett mål i powerplay. Carl Mattsson tog dock tillbaka hemmalaget målmässigt in i matchen då han kvitterade till 1-1 efter 05:13. Nio minuter senare hade Luleå Hockey vänt på steken då man i kölvattnet av ett powerplay lyckades behålla trycket på gästerna och slutligen så sköt Oscar Engsund ett skott som gick in via Arttu Ilomäki.

Den tredje perioden blev jämn med ett böljande spel med få avbrott och tiden började rinna iväg för Linköping. Än mer rann tiden iväg för gästerna som drabbades av en utvisning med endast 02:46 kvar att spela av den tredje perioden. Och när LHC till slut fick tag i pucken efter att man dödat av utvisningen så hade östgötarna blott 30 sekunder kvar av matchen och den här gången var för lite för att få till en kvittering. 2-1 till Luleå Hockey alltså som härnäst tar emot Brynäs hemma i Coop Norrbotten Arena på torsdag.