Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Söndag Sön 18 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Idag 30 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Onsdag Ons 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Malmö
MIF

Vinst i ny sexpoängsmatch

4 januari 2021 20:24

Redhawks bärgade nya poäng i streckstriden. I bortamötet med konkurrenten Linköping spelade Redhawks hem en ny trea via mål från Adam Johnson, Joe Veleno och Lars Bryggman samtidigt som Oscar Alsenfelt räddade 25 av 26 skott i sin comeback mellan stolparna.


När den två matcher långa bortaturnén fortsatte i Linköping under måndagskvällen fortsatte Redhawks på den inslagna vägen. Trepoängaren i Jönköping följdes upp med en ny.

Precis som i lördags var det också en drabbning med epitetet sexpoängsdrabbning och vinsten innebär att Redhawks rycker ifrån Linköping i tabellen.

I den första perioden var det Adam Johnson som öppnade målskyttet och satte Redhawks i förarsätet. På den fina genomskäraren från Markus Lauridsen var amerikanen stensäker i läget.

Ledningen stod sig in i andra perioden, där Redhawks tog ett grepp om spelet. Trots det var det hemmalaget som gjorde nästa mål. Via ett spel i numerärt överläge letade sig ett direktskott in i mål.

Redhawks skulle dock återta ledningen. Joe Veleno fick läget i en spelvändning och han var lika säker som Johnson var i öppningsperioden.

I den avslutande tredjedelen var Linköping spelförande och en stor del av tiden spenderades i Redhawks försvarszon. Men comebackande Oscar Alsenfelt tyckte att det räckte med att vittja nätet en gång denna afton.

I slutminuten spikade Lars Bryggman segersiffrorna till 3-1 med ett mål i tom bur.

Segern innebär att Redhawks bärgade därmed den sjätte segern på de åtta senaste matcherna och öppnar upp en liten lucka nedåt i tabellen.

MATCHFAKTA, SHL
Linköping vs. Redhawks 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)

12:57 0-1 Adam Johnson (M Lauridsen, Sylvegård)

32:28 1-1 Henrik Törnqvist (Junland, Lundh) PP1
36:05 1-2 Joe Veleno (Howden)

59:36 1-3 Lars Bryggman (Forsberg, O Lauridsen) ENG

Skott: 25-20 (6-5, 8-10, 11-5)