Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Söndag Sön 18 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Idag 30 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Onsdag Ons 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Linköping
LHC

DeSousas målsvit intakt då Luleå Hockey vann

2 januari 2021 17:27
SHL

Chris DeSousas målform fortsatte och kanadensaren blev målskytt för sjätte matchen i rad då han satte både 1-0 och 2-0 hemma mot Linköping under lördagen. Matchen slutade sedan 5-2 till Norrbottningarna.


Luleå Hockey fick en smakstart på matchen och det var stekhete Chris DeSousa som visade vägen i den första perioden. 1-0 kom redan efter 01:31 då DeSousa stack fram klubban och styrde in Oscar Engsunds backskott och tre minuter senare var det dags igen. Linus Klasen stod positionerad på ”Gretzkys kontor”, bakom målet vill säga, och hittade fram till en fri DeSousa framför målet och 2-0 var ett faktum. Kanadensaren har nu gjort mål i sex matcher i rad, en bedrift som inte gjorts i Luleå Hockeys herrlag sedan L-G Petterssons dagar.

Linköping fick dock kontakt via en viktig reducering halvvägs in i den första perioden och sedan kom ett gyllene läge för gästerna i början av den andra perioden då Luleå Hockey och Linus Klasen drog på sig ett matchstraff. Fem minuters powerplay för LHC alltså men Norrbottningarna lyckades hålla undan och det visade sig bli matchavgörande. För med tre sekunder kvar av utvisningen gjorde Karl Fabricius 3-1 efter rena rama klapp-klapp-spelet, fint serverad av Oscar Engsund och Niklas Olausson. Av bara farten så kom sedan både 4-1 (Victor Berglund) och 5-1 (Nils Lundkvist), bägge målen i spel fem mot fyra.

Den tredje perioden bjöd på tre utvisningar under den första halvan, ett för Linköping och två för Luleå Hockey och på det andra av dessa så passade gästerna på att reducera till 5-2, detta vid tidpunkten 09:02. Fler mål föll dock inte i matchen, varken från Linköping eller Luleå Hockey och matchen slutade alltså 5-2 till Norrbottningarna.