Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Fredag Fre 2 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Söndag Sön 4 December Dec
Måndag Mån 5 December Dec
Onsdag Ons 7 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Idag 9 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Söndag Sön 11 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Tisdag Tis 27 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Fredag Fre 6 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Söndag Sön 8 Januari Jan
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Linköping
LHC

DeSousas målsvit intakt då Luleå Hockey vann

2 januari 2021 17:27
SHL

Chris DeSousas målform fortsatte och kanadensaren blev målskytt för sjätte matchen i rad då han satte både 1-0 och 2-0 hemma mot Linköping under lördagen. Matchen slutade sedan 5-2 till Norrbottningarna.


Luleå Hockey fick en smakstart på matchen och det var stekhete Chris DeSousa som visade vägen i den första perioden. 1-0 kom redan efter 01:31 då DeSousa stack fram klubban och styrde in Oscar Engsunds backskott och tre minuter senare var det dags igen. Linus Klasen stod positionerad på ”Gretzkys kontor”, bakom målet vill säga, och hittade fram till en fri DeSousa framför målet och 2-0 var ett faktum. Kanadensaren har nu gjort mål i sex matcher i rad, en bedrift som inte gjorts i Luleå Hockeys herrlag sedan L-G Petterssons dagar.

Linköping fick dock kontakt via en viktig reducering halvvägs in i den första perioden och sedan kom ett gyllene läge för gästerna i början av den andra perioden då Luleå Hockey och Linus Klasen drog på sig ett matchstraff. Fem minuters powerplay för LHC alltså men Norrbottningarna lyckades hålla undan och det visade sig bli matchavgörande. För med tre sekunder kvar av utvisningen gjorde Karl Fabricius 3-1 efter rena rama klapp-klapp-spelet, fint serverad av Oscar Engsund och Niklas Olausson. Av bara farten så kom sedan både 4-1 (Victor Berglund) och 5-1 (Nils Lundkvist), bägge målen i spel fem mot fyra.

Den tredje perioden bjöd på tre utvisningar under den första halvan, ett för Linköping och två för Luleå Hockey och på det andra av dessa så passade gästerna på att reducera till 5-2, detta vid tidpunkten 09:02. Fler mål föll dock inte i matchen, varken från Linköping eller Luleå Hockey och matchen slutade alltså 5-2 till Norrbottningarna.