Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Söndag Sön 18 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Idag 30 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Onsdag Ons 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Rögle
RBK

Tung afton för Rögle i Linköping

11 mars 2021 20:14
Efter match

Serieledande Rögle föll tungt borta mot Linköping på torsdagskvällen. Ett effektivt och desperat hemmalag hade bra utdelning och gick upp till en 4-0-ledning efter halva matchen och vann till sist med 5-3.


Medan Rögle jagar seriesegern så är Linköping indraget i den ångestfyllda striden kring strecken i tabellens nedre regioner. Hemmalaget kom till torsdagskvällens match med tre raka segrar i bagaget och en hel del självförtroende.

Rögle hade problem att ta sig genom hemmalagets kompakta försvar i mittzon i inledningen och fick inte upp tempot som man önskat. Hemmalaget gick till första pausen med en 1-0-ledning efter ett powerplay-mål efter drygt 13 minuters spel.

Det blev en tung inledning för serieledaren i andra. Efter 40 sekunder låg 2-0-pucken i Röglekassen och knappt fyra minuter senare gjorde hemmalaget 3-0 i powerplay sedan Rögle först klarat av 3 mot 5. Uppförsbacken blev ännu brantare när hemmalaget utökade till 4-0 mitt i perioden.

Brady Ferguson spräckte till sist nollan när han reducerade i andra periodens slutskede och visst hopp tändes i bortalägret. Ett hopp som ökade när Simon Ryfors snyggt gjorde Rögles andra mål för kvällen tidigt i tredje. Men minuten senare gjorde hemmalaget 5-2 bakom Christoffer Rifalk som kommit in i Rögles mål istället för Johan Gustafsson med drygt fem minuter kvar av andra.

Backen Erlend Lesund gjorde Rögles tredje mål med tolv sekunder kvar och fastställde slutresultatet till 5-3 för Linköping. Erlend gjorde för övrigt sin 100:e match i Rögletröjan den här kvällen.

Rögle lyckades inte komma närmre utan fick inkassera en tung förlust den här kvällen men får chans till revansch på lördag då man spelar hemma mot tabelltvåan Växjö i ett högintressant toppmöte.