• Huvudsponsorer

Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Idag 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Torsdag Tor 5 November Nov
Söndag Sön 8 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Onsdag Ons 11 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Söndag Sön 15 November Nov
Hemma
Luleå/MSSK
LHF/MSSK
Borta
Linköping
LHC

Säsongens första förlust i SDHL

20 september 2020 19:39
Nyhet

Norrlandsturnén stängdes i Luleå mot serieledarna. Det var i många delar en bra insats som emellertid slutade med förlust.


– Vi öppnade matchen väldigt bra och kunde ha tagit ledningen. Sen tycker jag att vi tappar initiativet och hamnar lite på efterkälken. Periodvis kommer vi tillbaka och visar att vi kan matcha Luleå, men vi behöver mer ”killer-instinct” för att vinna matcher som den här, säger Thomas Pettersen.

Linköping saknade verkligen inte chanser. Såväl Carly Bullock som Madelen Haug Hansen hade både rena frilägen och chanser i slottet. Effektiviteten i de avgörande momenten var skillnaden mellan lagen.

– Luleå är mer kliniska i de avgörande situationerna men jag tycker att vi visar vi har bra koll på dem. Men vi måste kunna ställa om spelet snabbare när vi får möjligheten att göra det i den här matchen.

Förlusten var Linköpings första i 2020/2021:s upplaga av SDHL, men trots ett negativt resultat ser Thomas att den kan ge något positivt till gruppen.

– Jag tror att gruppen kände att det här inte var ett motstånd att vara rädd för, att vi kan matcha dem när vi får rätt på vissa saker. Nu ska vi gå vidare och göra oss redo för nästa helgs match mot Göteborg.

De unga spelarna fortsätter att imponera i upptakten av SDHL. Idag fick Alva Solberg mycket speltid.

– Alva Solberg fick chansen att spela från start idag och hon visar att hon är en spännande spelare för framtiden.

Matchstatistik