• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 3 September Sep
Fredag Fre 4 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Idag 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Tisdag Tis 29 September Sep
Onsdag Ons 30 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Måndag Mån 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Fredag Fre 9 Oktober Okt
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Växjö
VLH

Förlust - men ett steg framåt

12 september 2020 21:14
Nyhet

Förlust på tavlan, men ett stort steg framåt spelmässigt. Det sammanfattar LHC:s SHL-genrep mot Växjö på ett ganska så träffande sätt.


– I stora delar gör vi väldigt många bra saker. Tyvärr när det ska tippa över till vår fördel i andra perioden så tar vi en hel del utvisningar och det är det som påverkar resultatet i slutändan. Markus Ljungh pratade tidigare i veckan om att skapa en bra känsla inför premiären och det upplever jag att vi gjorde idag, säger Daniel Eriksson.

Vad är det för grejer som är bra utifrån att skapa en bra känsla?
– Jag tycker att vi har en grundstruktur i spelet utan puck som sitter mer och mer, vilket gör att vi återerövrar pucken högt upp i banan. Idag blir vi tryggare och tryggare med hur vi flyttar pucken från egen planhalva så att vi kan vända fort. Sen behöver vi bli lite spetsigare mot och framför mål.

Inför matchen valde LHC:s lagledning att vaska om i formationerna och testa nya kombinationer, något som föll ganska väl ut.

– Det såg bra ut på de flesta håll. Vi vet vilka som har funkat historiskt och nu fick vi svar på vad som kan funka framöver. Det var lite sista chansen för oss att prova inför nästa lördag. Sen får vi se hur vi formerar det i premiären.

**Matchstatistik