Lördag Lör 30 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Fredag Fre 5 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Lördag Lör 13 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Idag 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Tisdag Tis 23 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Växjö
VLH

Förlust - men ett steg framåt

12 september 2020 21:14
Nyhet

Förlust på tavlan, men ett stort steg framåt spelmässigt. Det sammanfattar LHC:s SHL-genrep mot Växjö på ett ganska så träffande sätt.


– I stora delar gör vi väldigt många bra saker. Tyvärr när det ska tippa över till vår fördel i andra perioden så tar vi en hel del utvisningar och det är det som påverkar resultatet i slutändan. Markus Ljungh pratade tidigare i veckan om att skapa en bra känsla inför premiären och det upplever jag att vi gjorde idag, säger Daniel Eriksson.

Vad är det för grejer som är bra utifrån att skapa en bra känsla?
– Jag tycker att vi har en grundstruktur i spelet utan puck som sitter mer och mer, vilket gör att vi återerövrar pucken högt upp i banan. Idag blir vi tryggare och tryggare med hur vi flyttar pucken från egen planhalva så att vi kan vända fort. Sen behöver vi bli lite spetsigare mot och framför mål.

Inför matchen valde LHC:s lagledning att vaska om i formationerna och testa nya kombinationer, något som föll ganska väl ut.

– Det såg bra ut på de flesta håll. Vi vet vilka som har funkat historiskt och nu fick vi svar på vad som kan funka framöver. Det var lite sista chansen för oss att prova inför nästa lördag. Sen får vi se hur vi formerar det i premiären.

**Matchstatistik