Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Söndag Sön 13 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Färjestad
FBK

Östman: "Hoppas att vi kan ge vår hemmapublik lite mer jubel i morgon"

22 september 2021 13:45
Nyhet

LHC går i morgon in i säsongens tredje SHL-match och det är ett lag som jagar efter första vinsten som kommer till spel. Huvudtränaren Klas Östman ser fram emot morgondagen med tillförsikt.


– Det ska bli kul att spela match igen, det känns som att det var en evighet sen fast det var så sent som förra torsdagen. Jag hoppas att vi kan ge vår hemmapublik lite mer jubel i morgon och att vi ska leverera en bra insats. Vi är revanschsugna och vill plocka hem den där första trepoängaren, säger Klas Östman.

Vad tänker du kring att möta Färjestad?
– Vi vet att vi möter ett bra lag i morgon som kommer testa oss. Med det sagt så fokuserar vi på vad vi ska göra och inte så mycket på vad motståndarna ska hitta på. Vi jobbar vidare med alla delar i spelet och de sista dagarna här har det varit lite extra fokus på spelet i egen zon och hur vi ska ta oss därifrån när vi vunnit pucken.

Hur är känslan i gruppen?
– Gruppen känns bra. Det är ett bra engagemang när vi tränar och alla är påkopplade. Sen måste man han lite tålamod i början av en serie, vi har ett gäng nya spelare som ska acklimatisera sig till SHL-hockeyn och vi är ett nytt coachteam som ska driva det här framåt.

Hur är läget i laget?
– Vi har tre spelare som inte kommer spela i morgon, Mattias Bäckman, Daniel Ljungman och Albert Lyckåsen. ”Bäckis” är inne i hjärntrappan, Ljungman har en lättare skada och kan bli aktuell för spel i helgen och Lyckåsen är sjuk.

Det innebär att en back från J20 kommer att ta plats i laget i morgon och vara en av sju backar med istid.

– Vi har många väldigt talangfulla spelare i vår organisation och det blir en bra erfarenhet för den som nu kommer att spela i morgon. Vi kommer att ta ett beslut under dagen här exakt hur vi formerar oss.