Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Söndag Sön 13 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Linköping
LHC

Mäktig vändning i Leksand

25 september 2021 20:50
Nyhet

De flesta hade nog räknat ut LHC när Leksand gjorde 3-0 i början av den andra perioden. Men LHC reste sig och kom tillbaka. Det ledde hela vägen till seger med 4-3 efter straffar, där Henrik Törnqvist blev stor matchvinnare.


– Skön avslutning för oss såklart. Vi har kämpat för den här segern, sen var det kanske inget skönspel. Vi lyckas nästan slå frivolter på oss själva i början igen, det är något vi måste jobba för vi släpper till för enkla och klara målchanser, sa Klas Östman på presskonferensen efter matchen.

Det blev tålamodsprövning för Linköping på lördagseftermiddagen. Hemmalaget Leksand gick upp till en 2-0-ledning i den första perioden, en ledning som utökades till 3-0 snabbt i den andra.

LHC tog sig emellertid tillbaka. Patrick Russell noterades för sitt första SHL-mål när han satte dit en retur i powerplay och LHC var därmed i kontakt inför den tredje.

Där fixade Patrick Russell ytterligare ett mål, även det i powerplay innan Jesper Pettersson stänkte in kvitteringen.

3-3 stod sig hela matchtiden ut och även över overtime-perioden. I den avgörande straffläggning blev det motalasonen Henrik Törnqvist som fick stå som stor matchvinnare, genom att sätta dit den avgörande straffen.

– Jättestarkt av grabbarna att hålla modet och lågan uppe och tugga sig tillbaka i det här. Det känns bra att komma tillbaka och vinna på straffar, för det var längesen. Det var mycket som var skönt för oss och jag ser fram emot att vi får sätta oss på bussen och åka hem.