Lördag Lör 8 Januari Jan
Söndag Sön 9 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Fredag Fre 14 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Onsdag Ons 19 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Idag 21 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Söndag Sön 23 Januari Jan
Måndag Mån 24 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Onsdag Ons 26 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Fredag Fre 28 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Linköping
LHC

Mäktig vändning i Leksand

25 september 2021 20:50
Nyhet

De flesta hade nog räknat ut LHC när Leksand gjorde 3-0 i början av den andra perioden. Men LHC reste sig och kom tillbaka. Det ledde hela vägen till seger med 4-3 efter straffar, där Henrik Törnqvist blev stor matchvinnare.


– Skön avslutning för oss såklart. Vi har kämpat för den här segern, sen var det kanske inget skönspel. Vi lyckas nästan slå frivolter på oss själva i början igen, det är något vi måste jobba för vi släpper till för enkla och klara målchanser, sa Klas Östman på presskonferensen efter matchen.

Det blev tålamodsprövning för Linköping på lördagseftermiddagen. Hemmalaget Leksand gick upp till en 2-0-ledning i den första perioden, en ledning som utökades till 3-0 snabbt i den andra.

LHC tog sig emellertid tillbaka. Patrick Russell noterades för sitt första SHL-mål när han satte dit en retur i powerplay och LHC var därmed i kontakt inför den tredje.

Där fixade Patrick Russell ytterligare ett mål, även det i powerplay innan Jesper Pettersson stänkte in kvitteringen.

3-3 stod sig hela matchtiden ut och även över overtime-perioden. I den avgörande straffläggning blev det motalasonen Henrik Törnqvist som fick stå som stor matchvinnare, genom att sätta dit den avgörande straffen.

– Jättestarkt av grabbarna att hålla modet och lågan uppe och tugga sig tillbaka i det här. Det känns bra att komma tillbaka och vinna på straffar, för det var längesen. Det var mycket som var skönt för oss och jag ser fram emot att vi får sätta oss på bussen och åka hem.