Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Söndag Sön 13 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Skellefteå
SKE

Tung förlust hemma mot Skellefteå

2 oktober 2021 19:16
Nyhet

Linköping föll tungt på hemmaplan mot Skellefteå. Slutresultatet skrevs till 4-0 i en match där Skellefteå kontrollerade större delen av händelserna över 60 minuter.


Linköping fick en tuff resa i första perioden. Skellefteå körde på med full fart och ett till synes något passivt LHC fick svårt att hänga med. Därför var det inte ologiskt att det var gästerna som tog ledningen, genom ett mål i powerplay.

Innan perioden var över hade Skellefteå dessutom utökat ledningen till 2-0.

– Vi pratade om att komma ut lika starkt som i förra matchen, men det tycker jag inte att vi gör. De kör över oss lite i början och vi är tillbakalutade. De kommer hårt och vi måste matcha det. De gör två mål och det blir tufft för oss att vända det, säger Jesper Pettersson.

I den andra perioden bjöd LHC på tuffare motstånd och hade en annan intensitet i spelet. Dessvärre hjälpte det föga, då Skellefteå gick upp till 4-0 under mellanaktens första hälft.

– Det gäller att komma ut och inte ge upp, utan bara gå ut och köra. Det blev bättre, vi kaxade upp oss och började tävla, men det var lite för sent.

Det tredje blev mållös och matchen slutade således 4-0.