Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Söndag Sön 13 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Linköping
LHC

Tung avslutning på SHL-veckan

30 oktober 2021 18:59
Video

Linköping åkte på sin andra raka förlust under lördagseftermiddagen, när man klev isen i Malmö Arena med siffrorna 5-1 i hemmafavör på resultattavlan.


– Malmö var bättre än oss idag, det var inget snack om det, säger LHC:s huvudtränare Klas Östman.

Första perioden var jämn, utan att spraka något nämnvärt från något av lagen. LHC tog ledningen genom Henrik Törnqivst och såg ut att få gå till pausvila med ett målmässigt övertag. Men med sju sekunder kvar kvitterade Malmö genom Adam Ollas-Mattson.

– Jag gillar hur vi kommer ut i första perioden. Efter en blek insats i Gävle gjorde vi det vi kommit överens om, med våra grunder. Vi skapar inte så mycket målchanser, men vi får 1-0. Tyvärr är vi lite naiva i slutsekunderna och ställer till det för oss, vi hade varit behov av att få med oss ledningen in.

I den andra perioden lyckades Malmö göra två tidiga mål genom Carl Söderberg. Utförsbacken därifrån var stor och när Eric Engstrand gjorde 4-1 med mindre än en halvminut kvar blev den än brantare.

– Vi kämpar just nu med spelet med puck och när vi hamnar när vi hamnar i underläge i andra perioden så har vi inte spelet just nu för att hota Malmö. Det är ett tungt lag, ett erfaret lag som får tag på oss ordentligt. De kontrollerar tillställningen och dessutom förlorar vi kamperna kring eget mål som vi har gjort bra tidigare.

I den tredje försökte LHC ta sig tillbaka i matchen målmässigt och skapade en del målchanser. Det räckte dessvärre inte till för att sätta pucken i nät, istället var det Malmö som punkterade matchen med 5-1 i tom målbur.

– Vi gör en liten push i tredje och skapar lite målchanser, men det räcker inte till idag.

Stort tack till de tillresta supportrarna som stöttade laget genom hela matchen!