Lördag Lör 8 Januari Jan
Söndag Sön 9 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Fredag Fre 14 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Onsdag Ons 19 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Idag 21 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Söndag Sön 23 Januari Jan
Måndag Mån 24 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Onsdag Ons 26 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Fredag Fre 28 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Linköping
LHC

Östman: "Vi blir lite tveksamma i den första perioden"

30 november 2021 22:10
Nyhet

Linköping föll mot Skellefteå på tisdagskvällen. En tuff första period, där hemmalaget gick upp till ledning med 2-0, fällde Östgötarna.


– Vi blir lite tveksamma i den första perioden och Skellefteå får spela för mycket med pucken. De får för mycket tid i vår zon, vilket också resulterar i att vi släpper in två mål, säger Klas Östman.

Linköping spelade bättre i den andra perioden och tog ganska tidigt tag i taktpinnen. Två powerplay-möjligheter under mellanaktens 20 minuter bidrog till att LHC kunde bibehålla trycket, men målen föll dessvärre inte.

– Till den andra tycker jag att vi steppar upp och spelar mycket kaxigare. Vi skapar möjligheter, vi får med oss utvisningar och får på så sätt ett övertag i matchen. Jobbet vi lägger ner för varandra är bra, så det känns surt att vi inte får med oss något från den.

I den tredje tryckte LHC på för en reducering. Men trots idogt arbete så lyckades man inte spräcka Skellefteås nolla den här kvällen.

– Vi pushar på i den tredje, men det räcker inte ikväll. Vi hade behövt få till någon mer skymning framför deras målvakt och ta oss till returytorna för att få utdelning i den här matchen.

Nu väntar hemresa direkt efter matchen för LHC-laget. På torsdag är det dags för nästa hemmamatch, då LHC möter Växjö på hemmaplan.

– Det är bara på det igen. I morgon ska vi kolla igenom matchen, snacka ihop oss och sen ska vi se till att göra en bra match över 60 minuter på torsdag.