Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Söndag Sön 13 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Växjö
VLH

Hemmamatch mot Växjö väntar

1 december 2021 17:10
Nyhet

Linköping gör sig redo för hemmamatch i Saab Arena. Under torsdagen gästar Växjö och huvudtränare Östman hoppas att hans lag kan bygga vidare på den spelmässiga insatsen mot Skellefteå.


– Jag vill att vi ska bygga vidare på de två avslutande perioderna mot Skellefteå, då spelar vi med en kaxighet som jag gillar, vi tar bra beslut med pucken och vi sätter vårt försvarsspel. Det som måste förbättras är spelet runt de båda målburarna, dels att vi plockar undan klubbor och spel framför vår egen dels att vi är lite mer obekväma när vi attackerar mot motståndarnas, säger Klas Östman.

LHC är inne i en intensiv period. Morgondagens match är nummer två av sex som ska avverkas fram till och med den 11:e december då nästa landslagsuppehåll tar vid. Det innebär att coachteamet får anpassa verksamheten från dag till dag.

– Det går fort, det känns som att vi nyss hade uppehåll och nu står vi inför en sprint fram till nästa. Det blir viktigt att hitta ett bra upplägg som gör att vi både kan träna och samtidigt återhämta oss för att vara redo för match. Idag passade det bra att ta en återhämtningsdag, med tanke på att det blev en lång res- och matchdag igår.

Vad kan du säga om Växjö?
– Växjö är skickliga på att styra tempot i matcherna och har en förmåga att växla utefter vad som passar bra för dem. Men det är vår hemmaplan och här vill vi naturligtvis diktera villkoren så att det blir en matchbild till vår fördel. För att vi ska kunna göra det måste vi vara noggranna med pucken och i våra värderingar för när vi ska köra och när vi ska komma hem med laget.

Hur ser läget ut i laget?
– Vi sitter just nu och funderar i banorna kring morgondagens lag. Vi har inte tagit något beslut än, utan ska fundera ytterligare en stund. Den enda som vi i dagsläget kan avskriva från matchspel är Brian Gibbons.