Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Fredag Fre 2 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Söndag Sön 4 December Dec
Måndag Mån 5 December Dec
Onsdag Ons 7 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Idag 9 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Söndag Sön 11 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Tisdag Tis 27 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Fredag Fre 6 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Söndag Sön 8 Januari Jan
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Oskarshamn
IKO

Matchdagsrapporten LHC-Oskarshamn

9 december 2021 13:50
Matchdagsrapport

LHC kliver ikväll ut i den sista hemmamatchen innan jul. Här nedan följer matchdagsrapporten med matnyttig information inför matchen.


Matchen
Det är LHC:s 27:e match den här SHL-säsongen, vilket innebär att hemmalaget nu är inne på seriens andra hälft. Inför matchen ligger LHC på en tionde plats med 31 inspelade poäng, medan Oskarsham ligger på sjunde plats med 42 poäng på kontot.

LHC
Läget i laget är för närvarande bra. Det är endast Brian Gibbons som inte är uttagningsbar på grund av skada.

Tidigare i veckan meddelande Mattias Bäckman att han pausar karriären och inte kommer till spel mer under årets säsong. Nikola Pasic har lämnat LHC och återfinns numera i Södertälje i Hockeyallsvenskan.

Motståndet
Poängmässigt är det framför allt Patrik Karlkvist som har imponerat med 28 poäng på 25 matcher, detta under hans debutsäsong i SHL. Landslagsmannen Fredrik Olofsson är tvåa i den interna poängligan med 20 poäng på 25 matcher.

Till kvällens match dras Oskarshamn med diverse avbräck. Huvudtränaren Martin Filander har testat positivt för Covid-19 och är således inte med på bänken. Backen Brian Cooper samt forwardsduon Hynek Zohorna och Fredrik Olofsson är frågetecken inför matchen.

Tidigare möten
Första SHL-matchen för säsongen lagen emellan var en mycket jämn historia som Oskarshamn vann med 2-1 efter overtime.

Statistik
I hemmatabellen ligger LHC på tolfte plats med 16 inspelade poäng i Saab Arena så här långt. Oskarshamn i sin tur är seriens näst bästa bortalag med sju vinster efter ordinarie tid på sina tolv bortamatcher.

Ser man till special teams är Oskarshamn seriens femte bästa lag i powerplay med 28.36% i utdelning, medan LHC fortfarande kämpar med sitt spel i numerärt överläge och har en utdelning på 13.64%, vilket ger en 14:e plats i powerplay-tabellen.

I boxplay är LHC seriens femte bästa lag med 78.95%. Oskarshamn i sin tur ligger på delad tolfteplats med 72.60% avklarade tillfällen med en spelare färre på isen.

När det gäller vilken period som lagen vinner i störst utsträckning så är det andra perioden som gäller för båda lagen. Såväl LHC som Oskarshamn har vunnit den andra perioden vid nio tillfällen så här långt.

Så följer du kvällens match
Bästa sättet att uppleva hockey live är på plats i arenan. Du kan boka biljett antingen på lhc.eu/biljett eller hos LHC Kundcenter i Saab Arena (öppnar 17.30).

För dig som hellre vill följa matchen hemifrån så visas den ikväll på C More Live 4. Du kan också följa med i vår liverapportering på Twitter.