Söndag Sön 21 November Nov
Onsdag Ons 24 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Fredag Fre 26 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Idag 2 December Dec
Fredag Fre 3 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Måndag Mån 6 December Dec
Tisdag Tis 7 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Fredag Fre 10 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Hemma
Linköping
LHC
Borta
HV71
HV71

Förlust efter straffar

11 oktober 2021 23:11
Nyhet

Likt det förra mötet med HV71 blev det en svängig match i Saab Arena. Den här gången var det emellertid gästerna som kom ut med flaggan i topp efter att de avgjort matchen i straffläggning.


Linköping tog tidigt ledningen i matchen när Linnea Johansson hittade nätet redan i den andra matchminuten.

Blott en minut senare tilldömdes HV71 ett straffslag. Hanna Olsson tog hand om möjligheten, men LHC-målvakten Stephanie Neatby visade bra kyla och räddade.

Gästerna från Jönköping lyckades dock kvittera ställningen i slutet av perioden genom Sarah Bujold.

I den andra perioden fick Linköping tidigt möjligheten att spela powerplay. Det blev ingen utdelning då, men väl i nästkommande överläge. Justine Reyes avlossade ett bra skott som gav LHC ledningen åter.

När LHC sedan gjorde 3-1 genom Marthe Pabsdorff Brunvold, kändes det som att spiken åtminstone var halvt nedslagen i kistan.

HV71 ville annorlunda. I den tredje periodens inledning gick man från tvåmålsunderläge till likaläge inom loppet av femton sekunder.

LHC testades ytterligare i den tredje perioden då man fick spela fem minuter boxplay, efter ett matchstraff på målskytten Pabsdorff Brunvold. Man klarade av underläget och var sedan det lag som närmast att avgöra under ordinarie tid.

Matchen gick dock hela vägen till straffläggning och där var HV71 något kyligare. Thea Johansson avgjorde i den femte straffrundan och bonuspoängen gick således till Jönköping.