Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Fredag Fre 8 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Måndag Mån 11 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Onsdag Ons 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Idag 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Fredag Fre 22 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Söndag Sön 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Onsdag Ons 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Oskarshamn
IKO

Andra raka vinsten för J20

22 september 2021 21:58
Nyhet

Efter en tuff inledning på serien har J20-laget börjat tugga i gång. På onsdagskvällen tog man hem sin andra raka seger när Oskarshamn besegrades med 5-2 hemma i Stångebro Ishall.


Det drygt 100-tal som hade letat sig till Stångebro på onsdagskvällen fick uppleva en händelserik matchinledning.

Efter nio spelade minuter stod det nämligen 2-2 på tavlan. Oskarshamn tog ledningen med ett mål i powerplay efter tre minuter, innan LHC vände på steken efter mål av Fabian Wagner och Rasmus Leijonhielm, bara för att se Oskarshamn komma tillbaka in i matchen målmässigt. I samband med 2-2-kvitteringen valde Andreas Melin att ta timeout.

– Vi börjar inte matchen som vi vill. Vi spelar för mycket på chans och spelet böljar fram och tillbaka, säger coach Melin efter matchen.

Den andra perioden bjöd bara på ett mål och det var återigen LHC:s Rasmus Leijonhielm som klev fram och gjorde det mål som kom att bli matchavgörande. Värt att notera är att LHC vann skotten i den andra med 15-4.

– Inför den andra perioden bestämde vi oss för att göra en omstart och hitta vårt spel, med mycket skridskoåkning. Det ger effekt och vi tillbringande stora delar av perioden ni Oskarshamns zon.

I den tredje perioden kom rycket som gjorde att Oskarshamn inte orkade ta sig tillbaka. Genom dubbla powerplay-mål av Mattias Hävelid punkterade Cluben tillställningen och skrev slutresultatet till 5-2.

– Jag tycker att vi spelar med bra avvägningar och stort tålamod i tredje perioden. Vi vinner rättvist med 5-2 och jag är nöjd med lagmoralen som vi visar och att vi kan ändra en matchbild, avslutar Andreas.

Nästa match för J20 spelas på lördag, borta mot Växjö Lakers med nedsläpp 14.00. Nästa hemmamatch spelas på söndag mot Malmö Redhawks, nedsläpp 15.30 i Stångebro Ishall.