HOCKEYGYMNASIUM
Bild saknas
Ishockeygymnasiet i Linköping

Hos oss på ishockeygymnasiet i Linköping har samtliga instruktörer slutfört Svenska Ishockeyförbundets högsta tränarutbildning, Elittränarutbildningen eller motsvarande utbildning. Vi strävar alltid efter att söka nya kunskaper och ser det som en självklarhet att alltid ta del av de utbildningar och nyheter som presenteras gällande spelarutveckling, såväl nationellt som internationellt.

Ansökan och antagning

Målgrupp för ishockeygymnasierna är elever som ska sluta grundskolan och börja studera på gymnasienivå. Vi lägger stor vikt vid spelarnas attityd och karaktär under antagningen. Vi anser att det är grunden för en positiv utveckling.

Ansökan till ishockeygymnasiet i Linköping skall göras interaktivt via Svenska Ishockeyförbundet, senast den 1 december före aktuellt läsår. Ansökningsinformation finner du på Svenska Ishockeyförbundets hemsida. Klicka här!

Välkommen med Din ansökan!

OBS: För att få kombinera din specialidrott med gymnasiestudier är alltså första kravet att du har ett slutbetyg som berättigar dig till en plats på önskad studieväg. För att studera på ett ishockeygymnasium utanför kommunen fordras dessutom att hemkommunen beviljar interkommunalt bidrag för studier på annan ort. Kommunernas inställning till detta varierar. För ansökan till skolan gäller hemkommunens sista datum. 

Linköping HC bedriver ett så kallat NIU-gymnasium (Nationellt godkänd idrottsubtbildning, den högst rankade) auktoriserat av Svenska Ishockeyförbundet.

Ishockeygymnasiet är en mycket viktig del av LHC:s elitverksamhet.

För oss i LHC är följande nyckelord viktiga: Goda vanor, Hög arbetsmoral, Målmedvetenhet, Ständig utveckling och Proffsighet.

Information och frågor

Ishockeygymnasiet Killar

Niclas Hävelid
[email protected]
0708-82 53 59 

Jesper Bohlin
[email protected]
076-095 72 94

Magnus Blårand (Ansvarig skolgång)
[email protected]
072-533 71 59

Ishockeygymnasiet Tjejer

Björn Nord
[email protected]

Daniel Nyenger (Ansvarig skolgång)
[email protected]
070-838 37 39

Viktiga datum

1 januari när eleven går i åk 8:

Kontakter får börja tas med potentiella elever. Dock kan inget göras klart eller någon form av avtal skrivas.

Från detta datum så kan arbetet inledas när det gäller höstens kommande antagningar till våra NIU/Elitishockeygymnasier. 

  • Under denna period (1 januari U-15 året) fram tills ansökningsförfarandet öppnar i september U16 året så kan ansvariga för NIU i föreningarna arbeta och göra följande:
  • Under denna period så inleds scoutingarbetet med aktuell ålderskull.
  • Föreningens ansvariga ser matcher och tittar på spelare.
  • Föreningen bjuder in till ev try out dagar, besök. 

Detta gör att man kan presentera föreningen, elitgymnasiet, lokaler, gymnasieskolan etc. Föreningen kan berätta att man är intresserad och uttala att en spelare skall ansöka till deras NIU när ansökningsförfarandet öppnar i september månad. Man kan m.a.o. inte göra klart något under denna period. Inga bindande avtal kan eller skall skrivas under denna period. Finns inga juridiskt bindande avtal som kan skrivas under denna period. Första datum för att erbjuda en plats till aktuellt NIU är den 10 oktober U16-året.

7-11 september: Ansökan till NIU öppnas. 

10 oktober: Första giltiga datum, att lämna ett tidigt erbjudande till en NIU plats. 

1 december: Sista datum för ansökan till NIU. 

25 januari: Sista datum att ge besked till elever som ansökt till NIU.

26 januari: Sista datum för elev att svara på ett erbjudande om NIU-plats.

Länk till kontaktuppgifter på SIF´s hemsida

Officiella leverantörer
Huvudpartners