• Huvudsponsorer

Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Onsdag Ons 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Fredag Fre 18 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober OktHos oss på ishockeygymnasiet i Linköping har samtliga instruktörer slutfört Svenska Ishockeyförbundets högsta tränarutbildning, Elittränarutbildningen eller motsvarande utbildning. Vi strävar alltid efter att söka nya kunskaper och ser det som en självklarhet att alltid ta del av de utbildningar och nyheter som presenteras gällande spelarutveckling, såväl nationellt som internationellt.

Studier och träning

Eleverna vid ett ishockeygymnasium studerar ett treårigt utbildningsprogram vid Anders Ljungstedts gymnasieskola samt Birgittaskolan där specialidrott är en del av utbildningen.

De program som eleverna kan söka till är följande program: Barn och fritids-, Bygg-, El-, Estetiska, Hantverks-, Samhälls- samt det Tekniska programmet. I de fall där det finns intresse av att kombinera specialidrott med andra program kan det finnas möjlighet för detta. I dessa fall tag kontakt med skolansvarig för ishockeyeleverna Bengt Fernlund, 070-3965938

Specialidrott: ishockey, syftar till att underlätta för eleverna i åldern 16-19 år att förena kvalificerad ishockeyträning med studier på gymnasial nivå. Eleverna på ishockeygymnasiet spelar i Linköpings HC:s J18, J20 eller A-Lag (representationslag) alternativt i några av våra grannföreningar. Det innebär att eleven tränar och spelar matcher vardagkvällar och helger. I genomsnitt tränar eleverna 6-8 gånger i veckan och spelar två till tre matcher.

I Linköping arbetar vi hårt med att eleverna ska trivas, känna sig trygga och uppleva en gynnsam studiesituation. För att bo, studera och träna på annan ort krävs vilja, ambition och självdisciplin. Boende och matfrågor är mycket viktiga inslag och har stor betydelse för trivsel och idrottslig utveckling. Vi strävar efter att eleverna ska bo nära ishallarna (2-10 min med cykel). Vi har även en värdfamilj som hjälper oss att få spelarna att känna sig trygga och välkomna till en ny miljö.

Ansökan och antagning

Målgrupp för ishockeygymnasierna är sistaårs A-pojkar, det vill säga elever som ska sluta grundskolan och börja studera på gymnasienivå. Vi lägger stor vikt vid spelarnas attityd och karaktär under antagningen. Vi anser att det är grunden för en positiv utveckling.

Ansökan till ishockeygymnasiet i Linköping skall göras interaktivt via Svenska Ishockeyförbundet, senast den 1 december före aktuellt läsår. Då det just nu pågår förändringar av gymnasieskolan i hela landet så finns det för tillfället ingen ansökningsmöjlighet på Svenska Ishockeyförbundets hemsida öppen. Den kommer att öppna så fort alla förutsättningar är klara. Se till att kika in där med jämna mellanrum för att hålla dig uppdaterad. Vi räknar inte med några stora förändringar vad gäller ansökningsförfarandet.

Ansökningsinformation finner du på www.swehockey.se!

Välkommen med Din ansökan!

OBS: För att få kombinera din specialidrott med gymnasiestudier är alltså första kravet att du har ett slutbetyg som berättigar dig till en plats på önskad studieväg. För att studera på ett ishockeygymnasium utanför kommunen fordras dessutom att hemkommunen beviljar interkommunalt bidrag för studier på annan ort. Kommunernas inställning till detta varierar.

 

Linköping HC bedriver ett så kallat NIU-gymnasium (Nationellt godkänd idrottsubtbildning, den högst rankade) auktoriserat av Svenska Ishockeyförbundet.

Ishockeygymnasiet är en mycket viktig del av LHC:s elitverksamhet.

För oss i LHC är följande nyckelord viktiga: Goda vanor, Hög arbetsmoral, Målmedvetenhet, Ständig utveckling och Proffsighet.

Vid eventuella frågor
Niclas Hävelid
[email protected]
0708-82 53 59

Andreas Melin
[email protected]
0733-58 46 89


Bengt Fernlund (Ansvarig skolgång)
0707-62 02 87