Oscar Fantenberg ny lagkapten
Publicerad: 2023-08-04
Pressmeddelande
Oscar Fantenberg är Linköping Hockey Clubs nya lagkapten för herrlaget i SHL. Bredvid sig kommer han att ha tre assisterande lagkaptener i form av Broc Little, Markus Ljungh och Linus Hultström.

I fyra säsonger var Jonas Junland lagkapten i Linköping Hockey Club. Efter den tidigare kommunikationen kring Jonas Junland, och således den osäkra framtiden, är det dags för en ny lagkapten i klubbens herrlag. Ny lagkapten blir Oscar Fantenberg som nu går in på sin andra säsong i klubben.

- Det är självklart en stor ära för mig att bli lagkapten i Linköping Hockey Club och få bära C:et på bröstet. Alla i omklädningsrummet kommer att varje dag behöva stämpla in, hjälpas åt och göra jobbet tillsammans - och samtidigt ha kul, då tror jag vi kommer att nå de framgångar som vi alla vill åt, säger Oscar Fantenberg.

Sportchef Peter Jakobsson kommenterar valet av Fantenberg som ny lagkapten enligt följande:

- Oscar står för väldigt mycket som vi tycker om och för de värderingar som klubben har. En härlig person som alltid stämplar in när han kommer till arenan, som sätter standarden hos oss varje dag både på och utanför isen och som kommer vara en av våra viktigaste spelare även den här säsongen.

Tre assisterande lagkaptener

Vid sin sida kommer Oscar Fantenberg att ha tre assisterande lagkaptener, precis som förra säsongen. Dessa tre är Broc Little, Markus Ljungh och Linus Hultström. Little som till hösten går in på sin nionde säsong i klubben (sjätte som assisterande lagkapten), Ljungh som går in på sin fjärde säsong och Hultström som går in på sin andra raka säsong (har även en sejour tidigare i LHC).

- Det här är tre killar som varit med oss länge i olika etapper. Dessa betyder väldigt mycket för laget, klubben och staden. En stabil grupp som vi kan luta oss mot och som kommer att få ta mycket ansvar. Vi är otroligt glada över att ha dessa fyra i vår nya kaptenskonstellation och blickar sakta men säkert mot vad den kommande säsongen har att erbjuda.

Linköping Hockey Clubs SHL-säsong drar igång den 14 september borta mot HV71. Hemmapremiären, Oscar Fantenbergs första hemmamatch i SHL som lagkapten, är den 16 september mot Oskarshamn.

En längre sittning och intervju med Oscar Fantenberg publiceras under augusti.

Kommunikationsansvarig Edin Omanovic
Huvudpartners